Građani Dečana zapalili zastavu Francuske zbog hapšenja Haradinaja

- U znak nezadovoljstva zbog hapšenja Ramuša Haradinaja palimo francusku zastavu - napisao je jedan od građana

  • 19

Nekoliko građana Dečana zapalilo je večeras zastavu Francuske zbog hapšenja lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, rodjenog u toj opštini, javio je portal gazetaexpress.

Stiže zahtev za izručenje Haradinaja Srbiji

Haradinaja, bivšeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova i bivšeg premijera Kosova, uhapsile su u sredu francuske vlasti.

- U znak nezadovoljstva zbog hapšenja Ramuša Haradinaja palimo francusku zastavu - napisao je jedan od građana koji je portalu dostavio videosnimak tog čina.

Ramuš Haradinaj uhapšen je po poternici iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima.

Nadležni sud u Francuskoj odlučio je u četvrtak da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtev za ekstradiciju.

Haradinaj je već jednom prilikom, 2015. godine bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana oslobodjen.

Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1998. i 1999, u vreme kada je bio jedan od komandanata OVK. Njemu je suđeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobodjen svih optužbi.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Velja

    7. januar 2017 | 23:17

    Paljenje bilo koje drzavne zastave je krivicno delo,ali ove je Klinton naucio da mogu da rade sta hoce! Sad su poceli da se otimaju s lanca!!!

  • Nikolas

    7. januar 2017 | 23:22

    VREME JE DA UCK TRGOVCI SRPSKIH ORGANA ODGOVARAJU ZA TAJ ZLOCIN!!'!! VIDECEMO DALI JE DEMOKRATIJA STEKLA SNAGE DA TAKVE OSUDI ILI CEKA UPLATU NA KONTA PA DA IH PUSTE I NATO HELIKOPTERIMA PREBACE DO BONSTLA !!!!!

  • Zoki balkan

    8. januar 2017 | 00:17

    Neka on pale zastave. Neka vide u evropi kakv je to albanski narod . Kosovo je Srbija . Haradinaj u zatvor u srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA