Komunalci dali rok za čišćenje snega i leda, kazne su spremne

Rok ističe 9. januara u 10 časova

  • 16

Komunalna policija grada Niša pozvala je vlasnike domaćinstava i odgovorna lica u preduzećima i ustanovama da najkasnije do 9. januara u 10 časova očiste sneg sa trotoara, prilaznih staza i internih saobraćajnica, inače slede ozbiljne kazne.

NIŠLIJE SE ŽENE STRANCIMA: Mladoženje i mlade su iz Bugarske, Grčke, Burundija i Japana!

Ovo već postaje VRLO OZBILJNO: Na Kopu najhladniji dan otkako se vrše merenja!

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Upozoravaju se i obaveštaju sva fizička i pravna lica (privatne kuće, zgrade kolektivnog stanovanja, sva javna preduzeća i ustanove – gradska i republička preduzeća, ustanove obrazovanja, ustanove kulture, zdrastvene ustanove, ustanove sporta, privatne firme) da su dužna da vrše uklanjanje snega sa trotoara, a koji se nalazi ispred objekta, odnosno pripadajuće građevinske parcele, ispred poslovnih zgrada i poslovnih prostora, ispred stambeno-poslovnih zgrada, ispred objekata u izgradnji, ispred i oko neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Ova obaveza se odnosi i na druge saobraćajne površine u javnom korišćenju (interne saobraćajnice, prilazne staze, pešačke staze oko ili između zgrada i sl.). Uklanjanje snega vrši se tako da se ne zatrpavaju slivnici, a sneg se odlaže na ivici trotoara, a ako je trotoar manje širine od 1,5m na ivičnjak kolovoza, tako da ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prolaz pešaka trotoarom.

Dana 09.01.2017.godine do 10 časova, svim licima koja ne postupe u skladu sa izdatim upozorenjem i postupe suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu, biće izrečen prekršajni nalog.

Novčana kazna u iznosu od 50.000 dinara propisana je za pravna lica, novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara propisana je za preduzetnike, a novčana kazna u iznosu od 5.000 dinara za fizičko lice i odgovorno lice u pravnom licu."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zikica

    8. januar 2017 | 12:15

    Mislim da samo u nasoj drzavi moze ovakva glupost da postoji. Najkorumpiraniji zakon imamo na svetu

  • Skandinavac

    8. januar 2017 | 13:02

    Bratko a hoćeš u EU, onda se prilagodi jer u EU to je standar vekovima.

  • zoka

    8. januar 2017 | 12:23

    Zalosno. Samo se srbima mora naredjivat i pretiti kaznama,sav normalan svijet zna da mu je duznost očistiti ispred svoje kuće a mi hocemo u evropu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA