0

Važno upozorenje: Klizanje na Palićkom jezeru nije dozvoljeno

Utvrđeno je da je debljina leda u priobalju na Palićkom jezeru oko 12 cm, što nije dovoljno za klizanje i hodanje po jezeru

Prošlog vikenda su mnogi naši sugrađani uživali u zimskim sportskim aktivnostima na jezeru Palić, ali u Vodoprivrednom društvenom preduzeću DTD “Severna Bačka” poručuju da klizanje i hodanje po jezeru nije bezbedno.

Ljudi, ne šetajte i ne klizajte se po zaleđenom jezeru na Adi Ciganliji, led nije svuda iste debljine

Preduzeće DTD „Severna Bačka“ svakodnevno vrši regulaciju nivoa četvrtog sektora i Krvavog jezera i evakuaciju viška voda, te prati debljinu leda.

Utvrđeno je da je debljina leda u priobalju na Palićkom jezeru oko 12 cm, što prema rečima v.d. direktora DTD „Severna Bačka“, Aleksandra Kiša, nije dovoljno za bezbedno klizanje ili hodanje.

– Postoji protok kroz Palićko jezero i nemoguće je da neko tvrdi da je to integralna debljina čitavom površinom. To isto važi i za Krvavo jezero, kako je ono manje površine protok vode u njemu je i veći, te nikako nije bezbedno za klizače. Apelujem na starije građane da čuvaju svoju i bezbednost najmlađih, te da ne koriste površine za klizanje, jer im niko ne može garantovati da neće doći do pucanja leda i incidentnih situacija – poručuje Aleksandar Kiš.

Dodatni razlog da se izbegava hodanje i klizanje predstavlja pojava snega na zaleđenom jezeru, jer prema rečima stručnjaka sprečava da se uoči topljenje ili stvaranje pukotina na ledu.

U nastavku pogledajte video snimljen tokom jučerašnjeg dana:

(Telegraf.rs/subotica.com)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Bačka, klizanje, LED, Palićko jezero, Subotica

foto dana

video dana