Biser za biserom stiže: Albanci će da istraže da li je linija Kraljevo-Mitrovica legalna?!

Hiseni je ocenio i da dijalog sa Beogradom treba da bude nastavljen, ali u potpuno drugom formatu

  • 13

Kosovski ministar unutrašnjih poslova

izjavio je danas da je zahtevao informacije o tome da li je linija voza na relaciji Kraljevo-Kosovska Mitrovica legalna.

SRPSKI VOZ PONOSNO STIGAO U BEOGRAD: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u 11 časova

Tokom sednice Odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i superviziju bezbednosnih snaga Kosova kojoj je prisustvovao, na pitanje člana tog odbora iz Samoopredeljenja Redžepa Seljimija zašto ta linija nije zaustavljena i da li je legalna, Hiseni je kazao i da je njegovo ministarstvo spremno da izvrši svoju dužnost u vezi sa zidom na severu Kosova, piše prištinski "Lajmi".

Foto: Wikipedia/R. D. Ward Foto: Wikipedia/R. D. Ward

U vozu se orila pesma "Oj Kosovo, Kosovo" dok su albanski specijalci čekali na šinama i stanici (VIDEO)

- Ukoliko bude potrebna pomoć kosovske policije za sprovođenje zakona, uveravam vas da će biti tamo, ali oni ne mogu da intervenišu bez naredbe. Ja ne izdajem naređenja za intervenciju - dodao je on.

Hiseni je ocenio i da dijalog sa Beogradom treba da bude nastavljen, ali u potpuno drugom formatu.

Na Hisenijevu izjavu o zidu, reagovao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, koji je za "Kosovapres" rekao da zid neće biti srušen i istakao da specijalna jedinica kosovske policije ROSU ne može ponovo da dođe na sever Kosova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    17. januar 2017 | 18:48

    Svaka pruga ima vise koloseka.Izgleda da ce ih malo pritisnuti na pregovore.Velika greska sto niste stavili sliku Putina I Trampa na vozu.Bilo bi tako interesantna njihova reakcija.Mi nismo mudar narod.

  • Dron

    17. januar 2017 | 19:03

    Da smo mi na vreme ispitivali liniju Tetovo-Priština, Bujanovac-Priština, Tirana-Priština, Gostivar-Priština, ne bi oni danas radili to što rade.Smradovi!!!

  • lepo vreme....

    17. januar 2017 | 18:47

    Imaju medjunarodno priznatu državu i suverenitet na svojoj teritoriji (koliko im NATO dozvoli) tako da na njoj mogu da rade šta hoće, a mi možemo da se busamo u grudi i vičemo -nepravda, koliko hoćemo, nismo znali ni da lečimo ni da sprečimo tako da smo dobili što su nam nesposobni političari i državni funkcioneri omogućili, to je realnost i jedina istina, svidelo se to kome ili ne...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA