DODIK NIJE JEDINI: Evo kojim još državljanima BiH je Amerika zabranila ulazak u zemlju

"Posebno označeni strani državljani"

  • 11

Američki Stejt Department potvrdio je da je predsednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorad Dodik od danas na "crnoj listi" Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, on nije jedini državljanin BiH koji je od Amerike dobio sankcije.

 

Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Miloradu Dodiku

 

Naime, na stranici ovlašene Kancelarije pri Ministarstvu finansija SAD-a pod listom "Posebno označeni strani državljani" našlo i ime Milorada Dodika.

 

Inače na ovoj takozvanoj "crnoj listi" već se nalazi još nekoliko imena organizacija i pojedinaca iz Bosne i Hercegovine kojima je takođe zabranjen ulazak u SAD, piše "Buka".

 

Tu se već duže vremena nalazi Nusret Imamović koji se smatra vođom selefijske zajednice u BiH i koji je iz zemlje sa porodicom otišao u Siriju, što su bile dostupne službene informacije.

 

Na popisu je i Naser Keljmendi, kao i njegovi sinovi, a svoje mesto tamo su "pronašli" haški osuđenici, ali i oni kojima se još vodi proces pred Međunarodnim sudom u Hagu. Na listi su ostali haški osuđenik Radovan Karadžić i članovi njegove porodice, kao i Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik, Dragomir Vasić i Sava Krunić.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    18. januar 2017 | 12:22

    Interesantno je bedna politiko ?!svi Srbi u Hagu i koji su izasli su LEGENDE ?!

  • Srba

    18. januar 2017 | 12:26

    Jaka stvar sto nemoze da putuju u Ameriku. Zabole dodika za Ameriku. Dodik je Putinov covek a Putin je najmocniji covek na Planeti. I Dodik ce dozvoliti da Rusi instaliraju svoj raketni stit u Republici Srpskoj

  • DM

    18. januar 2017 | 14:09

    E baš ih zabile za krimi državu Ameriku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA