Otac uhapšenog Srbina iz Prizrena: Kada su mu kosovski policajci videli jaknu sa četiri S, odmah su mu je strgli!

- Hapšenje mog sina je politička star. Nije to zbog jakne koju je obukao zbog hladnoće, već je povezano sa hapšenjem Haradinaja - rekao je Branislav Gligorijević

  • 10

Branislav Gligorijević (65) iz sela Novaka kod Prizrena, rekao je da je hapšenje njegovog sina politička stvar.

Uz original i verziju Marije Šerifović ste plakali, ali kad čujete dečake iz Prizrena kako pevaju "Pukni zoro", suze će vam same teći (VIDEO)

Pije kafu, puši cigarete, drži govore: Evo kako se Haradinaj baškari u Francuskoj (VIDEO)

Srbiju je uzdrmao pre tri dana slučaj hapšenja Branimira (32) iz Prizrena, koji je nosio jaknu sa četiri slova S. Preti mu kazna od godinu zatvora.

- Hapšenje mog sina je politička star. Nije to zbog jakne koju je obukao zbog hladnoće, već je povezano sa hapšenjem Haradinaja, s vozom koji nije uspeo da uđe na Kosovo, ali i s mostom na Ibru. On je kolateralna šteta svih dešavanja poslednjih dana i godina na Kosmetu - rekao je Branislav.

- Time što je obukao maskirnu ili uniformu Vojske Srbije, Branimir nije želeo nikoga da provocira, već da sebe zaštiti od hladnoće. Moj sin nije ni zločinac ni mafijaš, ali je kosovskoj policiji zasmetalo srpsko obeležje na jakni, a ne smetaju im toliko zastave stranih zemalja okačene svuda po Kosovu - govori mladićev otac. - Čim su prišli, policajci su mu strgli jaknu i ostavili ga u kombinezonu na toj hladnoći, kao da je počinio ne znam kakav zločin!

- Moj sin je s decom otišao prethodno do Prizrena, da bi kod svastike koja radi u Bogosloviji ostavio decu, a potom nastavio ka Arhangelima da pomogne ocu Mihajlu, koji boravi sam u svetinji - svedoči mladićev, otac uveren da je kosovska policija još od Prizrena pratila njegov auto valjevskih registarskih tablica, odnosno da je njegovo hapšenje bilo pripremljeno.

Foto: Facebook/Gligorijevic Branimir Foto: Facebook/Gligorijevic Branimir

Dok objašnjava da nošenje maskirne odeće nije neouobičajeno i među Albancima, stariji Gligorijević kaže i da ni srpske registarske tablice nisu neuobičajene u Prizrenu.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ACA B.

    19. januar 2017 | 11:22

    Drzava bi trebala da uzvrati istom merom.Da svaki pripadnik divljeg teroristickog plemena trgovaca organima koji udje u Srbiju bude automatski uhapsen a automobil i ostale dragocenosti trajno oduzete.Tim parama pomoci Srbe na Kosovu

  • dziber iz beograd

    19. januar 2017 | 11:27

    Treba da puste coveka, svako ima pravo da nosi bilo koju zastavu na majici ili bilo gde na odeci. Sigurno ga ne bi uhapsili da je nosio na primer amblem argentine na jakni ili americkog orla i zastavu ili nemacku zastavu , naravno ne i svastiku jer je mozda zabranjena, ali srpski grb ili zastava nisu nigde zabranjeni u svetu kao i obelezja drugih drzava osim ako ne pretstavljaju obelezja samozvanih teroristickih drzava sto naravno nije slucaj za Srbiju. Svako ima pravo da nosi obelezje svoje zemlje na sebi bilo da li je to sal, kapa, majica ili sta god. Nije on nosio obelezje ISIS npr, pa da bude uhapsen.

  • Ceca

    19. januar 2017 | 10:45

    Naravno. Oni su iskompleksirani i smeta im sve sto je Srpsko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA