≫ 

Novi trend u Srbiji: Deca nabavljaju drogu putem interneta, mnogo je opasnija od poznatih!

- Najveći problem je što neke supstance nisu došli na listu ilegalnih, a imaju opasna psihoaktivna dejstva - rekla je doktorka Mira Kovačević

  • 0

Droga se danas  može nabaviti putem posebnih sajtova. Ona može biti još rizičnija od onih poznatih koje se prodaju kod uličnih dilera.

NEZAPAMĆEN ŠVERC DROGE U SRBIJI: Stavila heroin u vaginu, pa otišla sinu u posetu u Zabelu

Takođe, postoje i supstance koje se preprodaju u apotekama, a imaju dejstva kao droga. Na ovu opasnost upozorava doktorka Mira Kovačević, direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti.

- Mnogi zavisnici imaju problem da se prijave na lečenje jer misle da će njihovi podaci biti dostupni policiji, ali je diskrecija kod nas zagarantovana i mi nismo policajci koji će ih ispitivati kao da su uhapšeni - rekla je Mira Kovačević za "Alo!".

Ona kaže da je dilovanje na ulicama zastarela metoda rasturanja narkotika i da zavisnici danas mogu nabaviti drogu i dok sede kod kuće.

- Kada sam čula koji je nov način za nabavljanje narkotika, zapanjila sam se! Sve više njih dolazi do droge putem interneta. Međutim, najveći problem je što neke supstance nisu došli na listu ilegalnih, a imaju opasna psihoaktivna dejstva, pa su njihove posledice možda i gore od onih koje imaju poznati narkotici - naglašava direktora ustanove u Drazejovoj ulici.

- Zavisnici vole da probaju nove stvari. Evo, na primer, "biljni tamjan". To je biljka koja je poprskana sintetičkim supstancama kanabinoidima i ima dejstvo slično marihuani, ali ako se kombinuje sa nečim, onda deluje kao amfetamin. Ta sasušena trava je samo nosač za neku supstancu koja je sintetizovana i koja se naprska na nju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA