Budući lobisti Srbije: U Jagodinu dolazi 15 gradonačelnika iz američkih gradova!

Velika je verovatnoć da poloviom godine u Jagodinu dođe gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer

  • 3

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Markovi Palma , koji u Vašingtonu prisustvuje pratećim manifestacijama povdom inauguracije izabranog predsednika SAD Donalda Trampa, najavio je dolazak u Srbiju 15 gradonačelnika i privrerdnika iz Amerike.

Inicijativa za bratimljenje Jagodine i dela Vašingtona

Najveći domaćin među političarima: Palma seče prase pred unucima (FOTO)

- Na moj poziv u Srbiju će polovinom godine doći 15 gradonačelnika i pet privrednika iz SAD i to će biti budući lobisti Srbije, jer će stvoriti pravu sliku o Srbiji i srpskim gradovima - naveo je Marković.

Velika je verovatnoća, kaže Marković, da poloviom godine u Jagodinu dođe gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer.

U saopštenju se navodi i da je Marković prisustovao prijemu u Ambasadi Kolumbije u Vašingtonu organizovanom u čast 450 gradonačelnika SAD pod nazivom "Conference of US majors".

Kao jedini političar izvan Amerike, Marković je, kako se navodi, razgovarao sa domaćinom ambasadoriom Kolumbije Huanom Karlosom Pinzonom.

- Moram da priznam da sam se osećao veoma prijatno u društvu gradonačelnika najmoćnije zemlje sveta, ali mi iz Srbije treba da znamo da i tako moćne SAD i njeni gradovi imaju određenih problema - rekao je Marković.

Nije tačno ono sto pojedinci govore u Srbiji da Amerikanci ne vole srpski narod.

- Ja sam osetio pozitivnu atmosferu kao jedini Srbin, političar iz Srbije među gradonačelnicima iz SAD - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Jedinstvena Srbija Foto: Tanjug/Jedinstvena Srbija

Dodaje se da je Markoviću u Vašingtnu "uručeno priznanje Tesline međunarodne organizacije čije je sedište u Filadelfiju. Markoviću je priznanje uručila predsednica te međunarodne asocijacije Zvezdana Stojanović.

Zahvaljujući na priznanju, Marković je istakao da je "Srbija ponosna na Nikolu Teslu" i dodao da je "Tesla bio Srbin i on treba da bude motivacija za ceo srpski narod i da stalno pominjemo ime našeg i svetskog velikog naučnika".

- Niko ne može da nam otme Teslu, moja poruka za Hrvate i sve koji misle drugačije. Nikola Tesla je Srbin i Srbija je ponosna na Nikolu Teslu - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duca

    20. januar 2017 | 14:44

    Samo se vi sprdajte sa Palmom.

  • stvarno?

    22. januar 2017 | 09:24

    Palma je pokazao da jedan chovek na vlasti ne mora da prigrabi sve za sebe. Na zalost to je samo jedan chovek u srbiji . Zalosno je da srbija nema mnogo takvih politichara. Ne zbog politike koliko zbog korupcije i marginacije

  • Veki

    22. januar 2017 | 13:00

    Palmi svaka čast za sve što je uradio za Jagodinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA