Tramp pokazao Obamino pismo, ali je sadržaj ostao tajna (FOTO)

- Upravo sam otišao u Ovalnu kancelariju i pronašao ovo divno pismo od predsednika Obame. Zaista je veoma lepo od njega što je to uradio. Poštovaćemo to - rekao je Tramp

  • 3

Američki predsednik Donald Tramp pokazao je danas u Beloj kući, tokom ceremonije na kojoj je 30 novih "asistenata predsednika" položilo zakletvu, pismo koje mu je ostavio prethodnik Barak Obama, ali sadržaj nije hteo da otkrije.

Kao iz bajke: Pogledajte kako je izgledao inauguracioni bal Donalda Trampa i ko je sve grlio Melaniju

Pogledajte najzanimljivije fotografije sa inauguracije Donalda Trampa (FOTO)

- Upravo sam otišao u Ovalnu kancelariju i pronašao ovo divno pismo od predsednika Obame. Zaista je veoma lepo od njega što je to uradio. Poštovaćemo to - rekao je Tramp, držeći u ruci pismo koje je potom "spakovao" u džep.

Sadržaj pisma, međutim, nije želeo da otkrije, rekavši da to neće biti objavljeno u javnosti.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nećemo čak ni novinarima reći šta stoji u pismu - prenele su agencije.

AP napominje da je tradicija da u Beloj kući odlazeći američki predsednik svom nasledniku ostavi pismo na stolu u Ovalnoj kancelariji.

Ceremonija polaganja zakletve održana je u svečanoj sali, a Tramp je tom prilikom svojim savetnicima poručio da su u Beloj kući da bi se "posvetili nacionalnom dobru".

Printsrkin: CNN Printsrkin: CNN

- Ovde se ne radi o partiji ili ideologiji. Ovde se radi o zemlji, našoj zemlji, o tome da se služi američkom narodu - istakao je Tramp.

Nedavno su prvi put u javnosti objavljena pisma koja su bivši predsednici SAD Bil Klinton i Džordž V. Buš uputili svojim naslednicima.

U pismima čiji je sadržaj prvo objavio ABC mogu se naći reči podrške.

- Biće teških trenutaka. Kritikovaće te. Tvoji "prijatelji" će te razočarati - napisao je Buš nasledniku Baraku Obami 20. januara 2009:

- Ali, uvek ćeš imati svemogućeg Boga sa sobom, porodicu koja te voli, državu koja će te vući, uključujući i mene. Nije važno šta će doći, bićeš inspirisan ljudima koje vodiš.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bil Klinton je Bušu 2001. u pismu naveo da će voditi "ponosan, pošten i dobar narod".

- Od ovog dana vi ste predsednik svih nas. Pozdravljam vas i želim vam uspeh i mnogo sreće - napisao je Klinton.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Domaćinac

    23. januar 2017 | 08:25

    Meni se čini da će neki ''kritičari'' itekako zameriti Trampu što nije objavio sadržaj tog pisma,iako to nije uradio ni Obama,ni Buš, Klinton... Prosto,svaku reč, i svaku odluku će mu dočekati na nož,k'o da je u Srbiji...

  • livia

    23. januar 2017 | 14:53

    Teško će mu biti protiv Rokfelera, Rotšilda, Soroša izmeniti politiku Amerike da umesto ratovima, podigne američku ekonomiju ekonomskim dobrim potezima. Biće zanimljivo sa Trampom kako god!

  • esma

    23. januar 2017 | 12:52

    Bas naprotiv ,oni koji su srcem bila za predsednika Obamu nece biti ostresceni protivnici pozitivnog kretanja jer u predsedniku vide olicenje i politike i gradjanskih prava ,a ne samo pukog kandidata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA