Mađarske i italijanske vlasti posle dva dana počele istragu o nesreći u kojoj je poginulo 16 tinejdžera (FOTO)

Dvadeset šest putnika je povređeno, od kojih je dvoje u životnoj opasnosti, a još četvoro u teškom stanju

  • 0

Italijanske i mađarske vlasti počele su istragu o uzrocima saobraćajne nesreće na severu Italije u kojoj je autobus udario u stub i zapalio se usmrtivši 16 putnika, uglavnom tinejdžera koji su se vraćali sa skijanja u Francuskoj.

NESREĆA U ITALIJI: Školski autobus udario u stub, najmanje 16 mrtvih (FOTO)

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je da je istraga u toku i potvrdio da je u trenutku nesreće u autobusu bilo 56 osoba dodavši da će identifikacija žrtava trajati danima zbog teških opekotina.

Dvadeset šest putnika je povređeno, od kojih je dvoje u životnoj opasnosti, a još četvoro u teškom stanju, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP/Italian Firfighters/ANSA Foto: Tanjug/AP/Italian Firfighters/ANSA

Nesreća se dogodila u subotu kada je autobus, u kome su bili uglavnom učenici i nekoliko njihovih nastavnika i roditelja, na autoputu kod Verone izgubio kontrolu, sleteo s puta, udario u stub i potom se zapalio.

Italijanske vlasti su danas uzele DNK uzorke od nekih od roditelja koji su doputovali u Veronu, što će im pomoći da identifikuju poginule, rekao je Sijarto.

- Dve osobe su u kritičnom stanju, ali još nisu identifikovane.  Prema trenutnim podacima radi se o odraslima. Još četiri osobe su u teškom stanju - rekao je mađarski ministar i dodao da jedna od njih ima opekotine trećeg stepena na 60 odsto površine tela.

Foto: Tanjug/AP/Italian Police/ANSA Foto: Tanjug/AP/Italian Police/ANSA

Većina povređenih je pušena iz bolnice i mnogi od njih se vraćaju u Mađarsku, rečeno je televiziji Skaj TG24 u bolnici u Veroni.

Policija je razgovarala sa preživalima kako bi prikupila informacije o nesreći, navodi Rojters pozivajući se na jednog policijskog zvaničnika.

On je rekao da se razmatraju sve mogućnosti uključujući tehnički kvar, ali i to da je vozač možda zaspao za volanom.

Državni radio RAI preneo je da je slovenski vozač kamiona koji je bio iza autobusa primetio problem sa jednim točkom autobusa i da je probao da upozori vozača, ali da vozač nije reagovao dovojlno brzo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA