Evo zašto trošimo više struje, a ima veze sa bojlerom

Nakon polemike oko toga da li je bolje ovaj uređaj gasiti ili ga konstantno držati pod napajanjem ili pitanja može li da se pogine u slučaju da se tuširamo dok je prekidač na bojleru isključen, na red je došao i uticaj hladnog vremena na naše kućne aparate

  • 10

Nijedan uređaj u domaćinstvu ne izaziva toliko pažnje kao što je to slučaj sa bojlerom. Pod velom tajne našlo se i pitanje da li ugradnja bojlera u kupatilu, ali na nekom od spoljašnjih zidova, može negativno da utiče na potrošnju električne energije?

Da li je bojler bolje gasiti ili ga držati stalno uključenog? Kako se ZAISTA štedi struja - iznenadiće vas odgovor

Evo šta ZAISTA pokazuje crvena linija na BOJLERU (FOTO)

Nakon polemike oko toga da li je bolje ovaj uređaj gasiti ili ga konstantno držati pod napajanjem ili pitanja može li da se pogine u slučaju da se tuširamo dok je prekidač na bojleru isključen, na red je došao i uticaj hladnog vremena na naše kućne aparate.

Ako vaš bojler zvuči ovako - MOŽE DA VAS UBIJE

Inženjer elektrotehnike i električar sa 30 godina iskustva, Arsen Patrović, kaže da se tada nenormalno više troši struja, ali da ne može da zna koliko tačno, jer nema precizne podatke.

- Nikada u praksi nisam video da je neko ugradio bojler na spoljašnje zidove, ali jesu ih instalirali u nekim hladnijim, pomoćnim prostorijama. Zbog razlike u spoljašnjoj i unutrašnjoj temperaturi dolazi do evidentnog gubitka, a glavni parametri su temperatura vode u bojleru, njena količina i temperatura koja je izmerena napolju - ispričao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    23. januar 2017 | 13:51

    Sad sam ouno pametniji. Hvala majstore!

  • Pablo

    23. januar 2017 | 14:40

    Da kriv je bojler sada kada nam eps pokrao struju strasno

  • GG

    23. januar 2017 | 13:45

    Naravno da se ne misli napolje, ovaj bukvalno shvatio izraz spoljasnji zid. Spoljasnji zid moze biti i unutra, naravno da je hladniji od zidova koji dele susedne prostorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA