Vozite oprezno zbog magle i poledice: Na ovim deonicama posebno pazite!

Na putevima ka zimskim turističkim centrima na kolovozu se nalazi već utaban sneg, a još jedan razlog za veću opreznost za volanom je i pojava poledice, koja se usled niskih temperatura javlja na svim iole vlažnim deonicama

  • 0

Magle i ovog jutra ima na putevima na području Vojvodine, Šumadije, Timočke krajine, po kotlinama i dolinama, duž rečnih tokova, kao i na širem području Beograda, gde je vožnja usporena i otežana jer je vidljivost ispod 200 metara, pa treba povećati rastojanje između vozila i smanjiti brzinu kretanja.

Evo zašto su meteorolozi juče drastično omašili prognozu za neke delove Srbije

BEOGRAD KAO U FILMU STRAVE I UŽASA: Ako ste rano jutros izašli iz kuće, videli ste jezivu belinu! (FOTO)

Pred nama je još jedno hladno i oblačno jutro s temperaturama ispod nule, a prema prognozi meteorologa u toku dana se na širem području naše zemlje očekuju padavine u vidu snega, naročito u planinskim predelima, pa će vozačima biti potrebna dodatna pažnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Na putevima ka zimskim turističkim centrima na kolovozu se nalazi već utaban sneg, a još jedan razlog za veću opreznost za volanom je i pojava poledice, koja se usled niskih temperatura javlja na svim iole vlažnim deonicama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Po ovakvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće rastojanje između vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

AMS S podseća vozače da se već na temperaturi od minus sedmog podeljka smanjuje efekat dejstva soli, pa bačena so na kolovoz nema puno i pravo dejstvo na otapanje snega i leda na putu što otežava rad putara, ali i u velikoj meri smanjuje bezbednu vožnju.

Posebnu pažnju vozača zahtevaju i deonice na kojima je usled započetih radova izmenjen režim saobraćaja.

Telegraf.rs Telegraf.rs

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka oko 180 minuta dok na graničnom prelazu "Horgoš" ista kategorija vozila na izlazu iz zemlje, odnosno na ulazu u Mađarsku čeka oko 240 minuta, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA