Džejms Hogan napušta poziciju predsednika i generalnog direktora Etihada

– Veoma sam ponosan na to što smo, sa Upravnim odborom i mojih 26.000 kolega, u Etihadu zajedno ostvarili – kazao je on

  • 1

Upravni odbor Etihad ejviejšn grupe je danas najavio da će Džejms Hogan napustiti poziciju predsednika i generalnog direktora kompanije u drugoj polovini 2017. godine. Upravni odbor i g. Hogan su započeli proces tranzicije u maju prošle godine kada je formirana Etihad ejviejšn grupa, diversifikovana globalna organizacija u oblastima avijacije i putovanja.

"Air Serbia" seje strah među američkim avio-kompanijama!

Govoreći o vremenu koje je Hogan proveo na čelu Etihada, Nj. E. Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, Predsednik upravnog odbora Etihad ejviejšn grupe je rekao:

Veoma smo zahvalni Džejmsu. Za svega deset godina, on je rukovodio razvojem kompanije od regionalnog avio-prevoznika koji je imao 22 aviona u floti do globalne avio-kompanije i vazduhoplovne grupe koja raspolaže sa 120 letelica, uz sedam avio-kompanija u kojima ima vlasnički udeo, koje zajedno godišnje prevoze više od 120 miliona putnika.

To je kompanija koja je postavila nove standarde na polju usluga i inovacija. Pod njegovim rukovodstvom, kompanija je pružila nove mogućnosti za hiljade građana UAE i bila je ključan faktor značajnog napretka Abu Dabija i UAE. Očekujemo da će Džejms u narednom periodu u drugačijem svojstvu ostati vezan za Abu Dabi – naveli su iz Etihada.

Tim povodom se oglasio i Džejms Hogan.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

– Veoma sam ponosan na to što smo, sa Upravnim odborom i mojih 26.000 kolega, u Etihadu zajedno ostvarili, kao i na značajan doprinos kompanije Ujedinjenim Arapskim Emiratima i razvoju Abu Dabija. U protekloj deceniji su ostvareni izvanredni rezultati, ali to predstavlja samo prvo poglavlje priče o Etihadu – kazao je on.

Iz kompanije su dodali i da će obezbediti da avio-kompanija ima odgovarajuću veličinu i format.

– Dužni smo da nastavimo da unapređujemo troškovnu efikasnost, produktivnost i prihode. Naša je obaveza da unapredimo i prilagodimo naša partnerstva sa avio-kompanijama u kojima imamovlasnički udeo, istovremeno ostajući posvećeni toj strategiji razvoja – kazali su.

Prošlog meseca, Etihad ervejz je otkrio planove za osnivanje nove evropske turističke vazduhoplovne grupe u okviru zajedničkog ulaganja sa TUI AG. Takođe je objavljen novi sporazum o kod-šer partnerstvu sa Lufthansom i ugovor o lizingu između avio-kompanija erberlin i Lufthansa. Kao manjinski vlasnik, Etihad aktivno učestvuje u narednoj fazi plana restrukturiranja Alitalije.

Al Mazrouei je dodao: “Etihad je odlična kompanija, koja ima izvrsne osnovne pokazatelje i menadžment tim koji ima veoma veliko iskustvo u oblasti vazduhoplovstva i upravljanja avio-kompanijama. Ovi faktori, u sprezi sa preuređenom organizacijom, pružaju dodatnu agilnost i dodatan fokus u trenutku kada Etihad ulazi u novu fazu razvoja."

Hogan će se pridružiti jednoj investicionoj kompaniji, a finansijski direktor EAG Džejms Rigni

(James Rigney) će takođe napustiti avio-kompaniju do kraja ove godine. Globalni konkurs za novog generalnog direktora i finansijskog direktora grupe je već raspisan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lepo vreme....

    24. januar 2017 | 14:35

    Hoće li svoje Airbasove da odnese sa sobom, one "nove" stare jedva 15-16 godina...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA