Nikola je ostao invalid posle nesreće, a onda je zaplesao na svadbi svoje sestre. I igraće opet na najvažnijem venčanju (VIDEO)

Nikola je prešao veliki deo puta, ali sada ga čekaju još tri operacije. Prva je zakazana za mart u Beču

  • 4

U septembru 2013. godine Nikola Raguž (24) iz Mostara doživeo je tešku saobraćajnu nesreću nakon čega je dugo bio u komi.

ČUDO: Nikola ustao iz invalidskih kolica i zaplesao na svadbi svoje sestre (VIDEO)

Prognoze lekara su bile veoma loše. Mislili su da se neće probuditi iz kome, a i ako se probudi da će biti u vegetativnom stanju. On je ipak izašao iz kome. Vremenom je počeo da pomera ruke i noge, ali je ostao u invalidskim kolicima, u kojima je poslednje tri godine.

Nakon nesreće Nikolina porodica i prijatelji su pozvali građane Mostara, ali i cele BiH, da pomognu Nikoli da se oporavi. Organizovali su razne humanitarne akcije, utakmice, a imali su i pomoć medija koji su obaveštavali javnost o Nikolinom napretku. U akcijama su pomagali doslovno svi, od gradskih vlasti do studenata fakulteta.

Nakon dugogodišnje borbe i istrajnosti Nikola će konačno moći da se operiše u Beču, nakon čega se svi nadaju da će opet prohodati.

Zbog neverovatne upornosti, Nikola je postao heroj Mostara. Nikada nije odustao. Od prvih pomaka rukama i nogama do toga da je uspeo da ustane i pleše sa sestrom Mateom na svadbi, Nikola nije prestao da veruje da će opet hodati.

- Nakon što smo završili ples shvatio sam koliko smo šokirali sve prisutne, a Nikola je bio presrećan - rekla je njegova sestra Matea, nakon svadbe o kojoj su pisali svi mediji u regionu.

Nikola je rekao da mu je trenutak kada je plesao sa sestrom najbolji u životu.

Printksin: Facebook/Matea Raguž-Papac Printksin: Facebook/Matea Raguž-Papac

Prešao je veliki deo puta, ali sada ga čekaju još tri operacije. Prva je zakazana za mart u Beču.

- Pokazao je neverovatnu snagu do sada, svi verujemo da će ostati uporan - rekao je njegov brat Željko.

Sestra Matea ga obožava i veruje da će dogodine opet biti onaj stari. Nikola joj je obećao da će opet zajedno plesati, ali ovog puta na njegovoj svadbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA