Makedonci isporučuju Srbina Španiji

Na osnovu poternice iz Španije, za njim su tragale policije Švajcarske, Nemačke, Švedske, Albanije i Makedonije, gde je na kraju idetifikovan i uhapšen

  • 1

Srpski državljanin L.D. ( 30 ), za kim je devet godina tragala španska policija, ali i policije nekoliko evropskih zemalja, “pao” je u Skoplju. Iako je imao lažni identitet, on je uhapšen u makedonskoj prestonici u policijskoj akciji “Povratnik”.

Osveta bivšeg ljubavnika: Pretukao ženu i ostavio je GOLU na ulici da se smrzne u centru Skoplja

L.D. je imao bogat policijski dosije u Španiji, ali je poternica za njim bila raspisana zbog toga što je 2008. godine u gradu Alikante sa nožem ubio jednog Indijca i pokušao da ubije njegovog brata, koji je hteo da ga odbrani.

Reč je o kriminalcu sa više lažnih identiteta, uz pomoć kojih se godinama krio u Španiji i uspevao da izbegne hapšenje. I u trenutku hapšenja u Skoplju kod sebe je imao lažne lične dokumente, ali ga je uprkos tome makedonska policija uspela da identifikuje.

Komšije ljute: Srbi, ne zovite nas BJRM, već Republika Makedonija!

U MUP Makedonije su potvrdili hapšenje srpskog državljanina, ali nisu izneli više detalja.

Tvrdi se da je L.D. bio član jedne od najopasnijih organizovanih kriminalnih bandi sastavljenoj od građana bivše Jugoslavije koji su delovali u Španiji pre petnestak godina.

On je sa ostalim članovima bande učestvovao u desetinama oružanih pljački u domovima, ali i u industrijskim objektima širom Španije.

U Makedoniji je L.D. koristio najmanje četiri lažna identiteta, tako da je njegovo lociranje bilo izuzetno složeno i teško.

Na osnovu poternice iz Španije, za njim su tragale policije Švajcarske, Nemačke, Švedske, Albanije i Makedonije, gde je na kraju idetifikovan i uhapšen.

U Skoplju je pod lažnim identitetom počeo postupak za dobijanje vize.

U njegovom hapšenju je učestovovala specijalna policijska jedinica. L.D. je odveden u ekstradicioni pritvor gde čeka trenutak kada će biti isporučen španskoj policiji.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rusofili

    25. januar 2017 | 20:50

    Pogresan vam je naslov, logicnije bi bilo da ste napisali da Makedonci izrucuju kriminalca, a ne Srbina.. Ovako stvarate osjecaj da su se svi urotili protiv Srba..a u stvari je rijec o obicnom kriminalcu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA