Srbija obučava 200 pilota iz Iraka: Stižu u maju

U planu je velika obnova iračkog civilnog vazduhoplovstva

  • 15

Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd, Radojica Rovčanin, i ambasador Republike Irak u Beogradu Dr Kasim Asker Hasan, potpisali su ugovor o školovanju pilota iz Iraka u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu.

 

Srpski migovi poleću uskoro: Srbija traži pilote za njih, evo koji su uslovi!

 

Ugovorom je predviđeno školovanje 200 studenata za sticanje dozvola Profesionalnog pilota putničkog avina i Pilota privatnog aviona. Prva grupa studenata počinje školovanje SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu u maju 2017.godine.

 

Foto: smatsa.rs

Foto: smatsa.rs

 

Delegacija iz Iraka obišla je akademiju gde će ceo projekat biti realizovan. Tom prilikom Nj.E. ambasador Kasim Asker Hasan je rekao da su se i ranije piloti iz Iraka školovali u Srbiji za potrebe nacionalnog avio-prevoѕnika Iraqi Airways.

 

- Mi planiramo veliku obnovu iračkog civilnog vazduhoplovstva. Treba nam još 700 civilnih pilota, kupujemo nove avione i zato imamo potrebu za školovanjem velikog broja studenata. Postoji mogućnost potpisivanja i novih ugovora - rekao je ambasador Dr Kasim Asker Hasan. Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd, Radojica Rovčanin.

 

- Vaša zemlja je veliki poslovni potencijal za Srbiju, a mi imamo sve kapacitete za kvalitetno školovanje. Studenti će imatiu obuku na jednomotornim i dvomotornim avionima, u najsavremenijem similatoru i sa profesionalnim instruktorskim i profesorskim kadrom koji obučava pilote ѕa sve vodeće svetske avio-kompanije.

 

- Sada na školovanju imamo 120 studenata iz celog sveta a imamo iskustva i sa školovanjem velikih grupa kao što je nedavno bila i alžirska –odškolovali smo 72 pilota za njihovu nacionalnu avio-kompaniju. Naše iskustvo od 60 godina u školovanju pilota odavno je poznati i priznato u celom svetu - naglasio je Rovčanin.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA