Nezaustavljivi krijumčari oštetili Srbiju za 100 miliona: Niko ne može da im stane na put!

Svakog dana u Srbiju se prošvercuje 500.000 litara goriva, a najveći deo stigne preko prelaza na Drini, između Srbije i RS. Znatna količina dolazi sa Dunava, kao i sa Kosova i Metohije

  • 30

Najmanje 180.000 tona goriva se godišnje se prošvercuje u Srbiji, zbog čega država izgubi čak 100 miliona evra od neplaćenih akciza i PDV, rekao je za Informer predsednik udruženja privatnih naftaša Srbije Milan Rakić.

NOVI PROPIS ZA VOZAČE: Inspektori će od sada moći da vas zaustave i prekontrolišu vam rezervoar!

Novi udar na džep građana: Evo šta sve poskupljuje - benzin i kafa su samo početak!

Zaboravite na benzin i dizel: Uskoro ćete voziti automobil na SLANU VODU (VIDEO)

Prema njegovim rečima, nelegalno gorivo se najviše nabavlja u BiH, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji i na Kosovu. Rakić navodi da se u Srbiju dnevno prošvercuje oko 500.000 litara goriva, kao i da najveći deo stigne preko prelaza na Drini između Srbije i Republike Srpske.

- Gorivo je u BiH jeftinije nego kod nas za oko 40 dinara po litru. Samo od Pavlovića mosta do Bijeljine proda se dnevno 300.000 litara goriva, iako su potrebe stanovnika Bijeljine na dnevnom nivou oko 60.000 litara. Taj dizel i benzin završe u Srbiji, a građane ne može niko da kazni zbog toga, jer gorivo uzimaju za sopstvene potrebe.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Gorivo se najviše pvercuje šleperima, koji imaju rezervoare i do 1.500 litara. Samo u toku jednog dana oni pređu granicu i do deset puta.

Na granici im carinici ne mogu ništa jer je gorivo u rezervoaru koje su uzeli na pumpama u BiH potpuno legalno.

Takođe, Dunavom stiže dizel i benzin koji se krijumčari na brodovima i baržama. Šverceri kupuju gorivo za 60-70 centi po litru, a potom ga preprodaju za čitav evro više.

(Telegraf.rs / Infoirmer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN

    7. februar 2017 | 11:04

    Smanjite cene gorivu i zeznite švercere.

  • Ja

    7. februar 2017 | 10:50

    Imacu racun da odem da sipaam gorivo u Visegradu koji jee udaljen sto kilometara od mene. Isto izadje kao ovde na pun rezervoar. Svercujte sto vise mozete kad smo u lopovskoj zemlji.

  • micko

    7. februar 2017 | 10:48

    Pa neka drzava obori cenu da gorivo bude kao u bosni pa nece niko da svercuje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA