26

Večeras šaljete SMS života: Svi u akciju za Ognjena

Porodica i prijatelji ovog mladog momka do sada su uspeli da sakupe 40.000 evra. Nedostaje još 135.000 za transplataciju , troškove lečenja i boravka

Ognjen Petrović, Budi human,
Printskrin: Budi human

Ognjen Petrović iz Beograda ima 25 godina i boluje od Hodžkinove bolesti, odnosno, tumora limfnih žlezda. Za transplantaciju matičnih ćelija na nemačkoj klinici u Flenzburgu potrebno je 135.000 evra.

OGIJU (25) POTREBNA POMOĆ DA POBEDI TUMOR LIMFNIH ŽLEZDA I NASTAVI ŽIVOT: Hitno mora u Nemačku!

Pre tri godine Ogiju je otkriven tumor limfnih žlezda. Nijedna terapija koju je dobio u Srbiji mu nije pomogla.

Jedina šansa za spas je lečenje i transplantacija matičnih ćelija u bolnici u Flenzburgu, u Nemačkoj.

Ognjenova sestra, Simonida Petrović, rekla je da je njenom bratu u Beogradu urađena autotransplantacija matičnih ćelija, ali ni taj zahvat nije dao rezultate.

Blizanci Milica (3) i Mihailo (3) vode bitku za život od prvog dana (FOTO)

Foto: Promo

Foto: Promo

Saznali smo za doktorku Nadeždu Basaru, čuvenu po uspešnosti izlečenja, sa poznate klinike u Nemačkoj Maltezer Krankenhaus St. Franzikus. Pogledala je izveštaje njegovog dosadašnjeg lečenja i stanja bolesti, odmah nam je predložila terapiju – rekla je Simonida.

Porodica i prijatelji ovog mladog momka do sada su uspeli da sakupe 40.000 evra, koliko je bilo neophodno za imunoterapiju koju je pre nedelju dana počeo da prima u bolnici u Flenzburgu, kod dr Nadežde Basare.

Ognjenu bi trebalo posle terapije da budu presađene matične ćelije, što je njegova jedina šansa. 

Najveći problem je, kao i uvek, novac. Porodici Petrović nedostaje još 135.000 evra za transplataciju, troškove lečenja i boravka. 

– Nismo u mogućnosti da platimo potreban iznos, ali se nadamo da će pomoći svi ljudi dobre volje. Novobeogradska Fondacija “Budi human” Aleksandar Šapić, dodelila nam je broj žiro računa i SMS broj, pa se nadamo da ćemo sakupiti neophodnu sumu – dodala je Simonida.

Printskrin: Budi human

Printskrin: Budi human

Ognjen je apsolvent Visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogradu. On i njegova porodica veruju da će se Ognjen iz Nemačke vratiti izlečen.

Ogijev otac je bio čuveni srpski novinar, geopolitikolog i ratni izveštač Zoran Petrović Piroćanac, koji je preminuo u 63. godini.

Piroćanac je sarađivao sa brojnim listovima bivše Jugoslavije i nekoliko inostranih nedeljnika i dnevnika. Poslednjih godina radio je u Institutu za političke studije u Beogradu.

Svi koji žele da pomognu, novac mogu da uplate na račune: dinarski 205-9011005548483-83, devizni 9031023059750 IBAN: RS 35205903102305975024, SWIFT CODE: KOBBRSBG ili pošalju SMS poruku – 225, na broj telefona 3030, čime će donirati 100 dinara. Žitelji Švajcarske, koji hoće da doniraju 10 švajcarskih franaka, treba da pošalju SMS 225, na broj telefona 455.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Budi Human, Humanitarna fondacija Novi Beograd, Nemačka, Operacija, Pomoć, tumor
Popularni komentari
 • G
  Gazimestan

  Stavite tu vest kao naslovnu,a ne one budalastine o loto izvlacenju!

 • P
  Pdjoni

  Hajde da pomognemo ovom coveku,posaljite poruku i videcete koliko cete se lepse osecati,sta je 100 dinara,pola pakle cigara,dva piva ispred prodavnice,kafa u kaficu…nama nista a njemu puno…

 • G
  Grobar

  Ko Boga vas molim!

foto dana

video dana