"Otvorite sanduk da poslednji put vidim dete": Otac jaukao za nesrećno stradalom ćerkom koju je ubio njen brat

Maloletni N. Đ., koji se sumnjiči da je iz nehata usmrtio sestru, nije prisustvovao sahrani jer se nalazi na Klinici za neuropsihijatriju, na veštačenju

  • 4

Jovana Đorđević (19) iz Svrljiga, koju je slučajno, hicem iz lovačke puške 6. februara usmrtio rođeni brat N. Đ. (15), sahranjena je na groblju u tom mestu.

Tragedija u Svrljigu: Brat (15) ubio sestru (19) očevim karabinom

Ovo je anđeo koga je brat slučajno upucao

Na večni počinak ispratilo je nekoliko stotina rođaka, prijatelja i drugova i drugarica iz osnovne škole u Svrljigu, kao i srednje medicinske škole iz Niša koju je prošle godine završila.

Posle opela na groblju, roditelji nesrećno stradale devojke Jovan i Irena Đorđević, u suzama su se oprostili od najstarije ćerke.

- Otvorite sanduk da poslednji put vidim dete - zatražio je Jovan.

Uplakana majka stradale devojke jedva se držala na nogama, skrhana bolom i tugom. Ona se jedva odvojila od sanduka u kojem je bila njena ćerka. Kada je kovčeg spušten u raku, kako običaji nalažu, preko njega je postavljen pokrivač i kese sa garderobom i omiljenim Jovaninim ličnim stvarima.

Maloletni N.Đ., koji se sumnjiči da je iz nehata usmrtio sestru, nije prisustvovao sahrani jer se nalazi na Klinici za neuropsihijatriju, na veštačenju, nakon što mu je rešenjem Višeg suda određen pritvor.

Istražni organi još rade na utvrđivanju svih okolnosti vezano za ovaj tragični događaj. Čija je puška kojom je počinjeno ubistvo, zvanično još nije saopšteno.

Spekuliše se mogućnošću da je oružje vlasništvo jednog komšije, koji ga je tu zaboravio prethodnog dana po povratku iz lova, ali zvanične potvrde te vesti još nema.

Tragedija se desila na stepeništu porodične kuće. Dečak je pozvao sestru da joj pokaže malokalibarsku pušku koju je držao u rukama kada je slučajno opalio srtonosni hitac.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    8. februar 2017 | 19:58

    Tragedija ali ovaj dečak nosiće traumu čitav život a više od njega su krive punoletne osobe oko njega koje nisu obezbedile pušku. Molim vas da ovaj mladi život ne bude uništen neodgovornošću odraslih osoba koje po mom mišljenju treba da odgovaraju.

  • aldijana

    8. februar 2017 | 22:29

    Žalosno ovaj djecak citav zivot nosit ce na savjesti da je ubio rođenu sestru mislim da mu je to naj teza kazna a roditeljima tuga vjecna sa obje strane žalosno zaista

  • Dragan

    8. februar 2017 | 17:58

    Sad dal je lovačka Karabin Malokalibarska puška sve menja činjenice. Ali cure nema.nedaj boze nikom Saučešće porodici Poslovica u mandarina vuka svaka puška ubojita skroz pogrešno Svaka puška ubojita i svaka je puna zbog toga i postoji linija punjenja i pražnjenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA