Zvonka je zgazio kombajn težak 10 tona. Spasao ga je DEBELI SLOJ SALA oko stomaka! (VIDEO)

- Kažu mi ljudi "ne valja biti debeo čovek, ali je tebe tvoja debljina i salo spaslo" - kroz osmeh priča Zvonko

  • 6

Zvonko Zagrađanin iz Vrbe imao je sreću, da sa samo dva slomljena rebra i modricama preživi nesreću, kada ga je prilikom berbe kukuruza pregazio kombajn težak više od deset tona.

 

Ovo niste videli: Evo kako izgleda žetva na minus 10 kod Subotice sa "tenkom"! (VIDEO)

 

KOMBAJN UBIO POLICAJCA: Otac petoro dece nastradao kada mu je mašina odsekla obe noge!

 

Sa dvorednim kombajnom Zvonko je brao kukuruz. Mašina zbog kvara staje, a Zagrađanin leže ispod jedanaest tona gvožđa da otkloni kvar.

 

Trenutak nepažnje bio je dovoljan da, iako je pod točkovima, rukom slučajno pokrene agregat, koji kreće i počinje da ga gazi.

 

- Ovaj veliki točak mi je prešao preko levog ramena, preko stomaka, preko desnog kuka, po telu su mi ostale šare od točka. Ne znam ni sam šta bi se desilo da šurak nije zastavio mašinu, freza bi me isekla - kaže Zvonko.

 

Iako je trpeo ogromne bolove Zvonko nije gubio svest, a po dolasku hitne pomoći u sanitet ga unose četvorica komšija. U Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu, tokom dijagnostike je bilo i komičnih sitacija jer pacijetna teškog preko 160 kilograma nisu mogli da ubace u skener, a sa nosila na krevet prebacivalo ga je osoblje sa tri odeljenja.

 

- Kada je sve prošlo bilo je i smeha. Pitali su me, kako je prošao kombajn, pošto meni nije bilo ništa. Kažu "ne valja biti debeo čovek, ali je tebe tvoja debljina i salo spaslo, sada u u ovom trenutku. Da si bio mršaviji drugačije bi bilo" - priča Zvonko.

 

 

Polomljena rebra, nagnječenje ramena, noge i uganuće ruke, Zvonko je brzo zalečio, a ovu priču je podelio sa nama kao upozorenje i opomenu svima koji rade sa opasnim poljoprivrednim mašinama da u sličnim situacija otvore četvoro očiju.

 

Tokom izvođenja poljoprivrednih radova u Srbiji, od teških poljoprivrednih mašina, životno strada ili biva osakaćeno na desetine ljudi.

 

(Telegraf.rs / kraljevo.biz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir Stojković

    12. februar 2017 | 14:39

    DOBRE LJUDE I BOG ČUVA. Bili smo zajedno u vojsci. Pola vojnog roka je proveo u kanalu ispod kamiona. Ni za marendu nije izlazio. Pozdrav za Zvonka Piksi

  • Vladimir Stojković

    12. februar 2017 | 14:26

    Dobre ljude i bog čuva. Pozdrav za Zvonka od njegovog druga iz vojske.

  • Batica Kv

    12. februar 2017 | 14:41

    Zvonko legendo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA