≫ 

SKUVANI: Više stotina letećih lisica uginulo zbog toplotnog talasa u Australiji! (VIDEO)

- Temperatura je otišla previsoko i ove ugrožene životinje su dehidrirale - rekla je koordinatorka organizacije "Divlji život"

  • 1

Usled toplog talasa koji je pogodio Australiju, a koji se meri sa 48 stepeni Celzijusovih, više od 700 letećih lisica je uginulo.

Australija gori: Izmereno 48 stepeni Celzijusovih, najtopliji februarski dan u istoriji

Rekordno visoka temperatura, pored toga što je obeležila ovaj februar kao najvreliji ikada, očigledno je uticala na to da se ova najveća vrsta šišmiševa na svetu bukvalno skuva u gradu Singleton.

- Temperatura je otišla previsoko i ove ugrožene životinje su dehidrirale. Bukvalno su se skuvale iznutra - rekla je lokalna koordinatorka organizacije "Divlji život" Jala Presland.

Ona je istakla da su u novembru imali 2.000 jedinki letećih lisica, dok ta brojka po poslednjem prebrojavanju iznosi tek 600.

Inače, u pitanju je vrsta koja živi u tropskim i suptropskim predelima Azije, Australije, istočne Afrike i brojnih ostrva Indijskog okeana i Pacifika.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs / Dailymail.co.uk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA