7

Danas je poslednji rok da izmirite ovu obavezu: Ako to ne učinite, čeka vas novčana kazna!

Građani, preduzetnici i pravna lica prvu ratu poreza na imovinu plaćaju akontaciono i ukoliko je ne plate na vreme plaćaće zakonom propisanu kamatu

Biznis, digitron, porez, pare
Foto: Pixabay

Danas ističe poslednji rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu koja se plaća u visini poslednje, četvrte rate poreza iz 2016.

Ukoliko se prihvati predlog novog zakona, ko ne prijavi svu imovinu plaćaće porez 75 odsto!

JOŠ JEDNA UDAR NA DŽEP SRBA: Ko ne plati porez, na kazne i kamate daće još 100 evra

Građani, preduzetnici i pravna lica prvu ratu poreza na imovinu plaćaju akontaciono i ukoliko je ne plate na vreme plaćaće zakonom propisanu kamatu.

Ukoliko novim rešenjem, koje treba da stigne u maju, porez koji treba da se plati bude veći, pa samim tim i rata bude veća nego što je plaćena, ta razlika mora da se plati u roku od 15 dana od dostavljanja rešenja.

Porez na imovinu za 2017. godinu je prema odluci Skupštine grada Beograda uvećan za maksimalno dva odsto u odnosu na porez u 2016.

Prema Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Za sve potrebne informacije oko plaćanja poreza, obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode.

Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević izjavio je ranije da se u 2017. očekuje isti prihod od poreza kao i prošloj godini, a to je 15,5 milijardi dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Kamata, Nikola Nikodijević, Plaćanje, Porez na imovinu, rok, Zatezna kamata
Popularni komentari
 • A
  Azuro

  Da li neko zna kada se porez plaća u EU. Na kraju kalendarske godine ili unapred (na rate) kao kod nas? Zašto se kod nas (porez na imovinu) plaća unapred ?

 • O
  OBILIC

  Al se krade narod na brzinu

 • s
  swissmade

  U svajcarskoj se pocinje sa placanjem poreza od maja prva rata, druga u septembru i treca do kraja godine. DO kraja marta moras da uradis prijavu za porez i negde u septembru dolazi definitavan obracun koliko si duzan da platis. kasnjenja su takodje kaznjiva sa kamatom ,ali jedan telefonski poziv moze da odlozi placanje rate, ali ipak do kraja januara si duzan da izmiris sve ,pa posle mozes da se zalis.

foto dana

video dana