Praznik je, važno je: Ako putujete u BiH, od danas važe nova pravila u saobraćaju

Ono za šta do sada nije bilo kažnjavanja, a to je namerno izazivanje buke u saobraćaju, primera radi, namernim škripanjem gumama, od sada će se kažnjavati sa 50 i 250 KM (25 do 125 evra)

  • 3

Svi koji putuju u Bosnu i Hercegovinu, treba da znaju da je na snazi izmenjeni zakon o sigurnosti u saobraćaju kojm su predviđene drakonske novčane kazne za prekršaje i da one mogu ići i do 1.000 konvertibilnih maraka (500 evra).

Devojčicu (12) pregazio auto na putu iz škole: Tragedija u Maglaju, meštani krive nesavesne vozače

Hrvatska na granici sa BiH uvodi nove strože mere. Evo šta to znači

Najveća kazna propisana je za vozače koji dopuštenu brzinu prekorače za više od 30 kilometara na sat, kao i za one koji voze u pijanom stanju uz mogućnost da policija proceni kolika će kazna biti, piše klix.ba

Osim novčanih kazni, oni koji budu imali preko 1,5 promila alkohol u krvi biće zadržani u policijskoj stanici dok se ne otrezne, što je maksimalno 12 sati.

Najoštrije sankcije predviđene su za višestruke prekršitelje i sve one za koje policija proceni da se bezobzirno ponašaju u saobraćaju.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ono za šta do sada nije bilo kažnjavanja, a to je namerno izazivanje buke u saobraćaju, primera radi, namernim škripanjem gumama, od sada će se kažnjavati sa 50 i 250 KM (25 do 125 evra).

Za stare prekršaje, poput, korišćenja mobilnog telefona u vožnji, ili držanja slušalica u ušima, kao i za bicikliste koji se ne pridržavaju propisa, kazne su pooštrene.

Država BiH donela je nove propise u cilju suzbijanja broja saobraćajnih nesreća i smrtnih slučajeva usled loše održavanih i nepreglednih puteva.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    15. februar 2017 | 13:35

    Ma kakva bezbednost koga je za to briga vec punjenje budzeta i prelivanje u dzepove pojedinaca kroz javne radove.

  • Pitam se

    16. februar 2017 | 16:31

    Da li je i dalje dozvoljeno tri kruga u kružnom toku???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA