95

BiH pokreće reviziju presude protiv Srbije

Ekspertni tim koji su činili članovi Fondacije "Pravda za BiH" i Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, zaključio je da postoji dovoljno dokaza da se krene u proces revizije presude.

Članovi Predsednistva BiH, Bakir Izetbegović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na današnjem savetovanju koje je održano u sarajevskom sudu, a u organizaciji Fondacije Pravda za BiH i Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, odlučeno je da će BiH pokrenuti reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore.

Poznata je po svireposti: Počelo suđenje “Krvavoj Azri” za ratne zločine nad Srbima

Kako piše klix.ba, sastanku su prisustvovali reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, bivši član Predsedništva BiH Beriz Belkić, vrh SDP-a BiH predvođen predsednikom stranke, bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić, predsednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, predsjednik BPS-a i general Sefer Halilović , predsjednik DF-a Željko Komšić, te predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je pokrovitelj današnjeg savjetovanja.

Ekspertni tim koji su činili članovi Fondacije “Pravda za BiH” i Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, zaključio je da postoji dovoljno dokaza da se krene u proces revizije presude.

Na skupu je izneseno i više argumenata koji potvrđuju da Sakib Softić ima mandat agenta i da može pokrenuti proces revizije.

Nakon kratkih diskusija prisutni su jednoglasno usvojili zaključke od kojih je ključni da se podržava stav agenta Sakiba Softića da su se stekli uslovi za podnošenje aplikacije.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: BiH, Hag, Srbija, Tužba za genocid
Popularni komentari
 • L
  Lara

  Ako niste krivi,cemuu strah,nek istina izadje na vidjelo

 • c
  cacak

  to smo i zasluzili.. ne vidim sta je sporno ovde? da meni neko ubije kevu i ja bi ga tuzio…

 • a
  andjelka

  Glupi Srbi tako i treba

foto dana

video dana