Bugari u panici zbog "igre nerava": Rusija naoružava besplatno Srbiju, a NATO nama ne daje ništa

On je dodao da zbog ove opasne situacije u svojoj neposrednoj blizini, Bugarska mora pažljivo da prati razvoj događaja i da posebnu pažnju posveti vojsci

  • 37

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor. On kaže da dok Bugarska, kao članica NATO, ima problem sa naoružavanjem, Srbija od Rusije dobija besplatno moderno naoružanje.

Putin pobesneo: NATO pokušava da uvuče Rusiju u sukobe!

Kirov je za bugarski Radio Fokus ocenio da se tenzije između NATO i Rusije razvijaju opasno blizu Bugarske i da će nesumnjivo uticati na situaciju u regionu. Prema njegovim rečima, Rusija operacije NATO u Crnom moru smatra agresivnim i uzvratiće.

- Očigledno je da je ovo igra nerava, koja će biti nastavljena i u budućnosti. Možemo samo da se nadamo da su živci na obe strane dovoljno jaki i izdržljivi, i da neće biti daljeg razvoja i provokacija, koji bi izazvali vojni sukob -rekao je Kirov.

On je dodao da zbog ove opasne situacije u svojoj neposrednoj blizini, Bugarska mora pažljivo da prati razvoj događaja i da posebnu pažnju posveti vojsci.

Kirov je rekao da je očigledno da se Rusija oslanja na Srbiju i da je tako oduvek bilo, dodajući da je ispalo da je Srbija okružena zemljama članicama NATO, ali da prima vojnu pomoć od Rusije.

- Bugarska, kao članica NATO, ima problema sa ponovnim naoružavanjem, a Srbija prima modenu borbenu opremu besplatno, kao i moderne avione i projektile. Srbija postaje regionalni faktor u vojnom smislu - rekao je Kirov.

Bivši šef obaveštajaca Bugarske je izjavio da smatra da će problem Srbije sa Kosovom i Metohijom trajati još dugo i istakao da bi Bugarska trebalo da bude nervozna zbog ovih procesa koji se dešavaju u njenoj blizini.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mito

    23. februar 2017 | 13:20

    Bugari su stalno bili miljenici Rusije i SSSR-a, a uvek su im zabijali nož u leđa (I i II SR), a Rusi su ih branili na kongesima, a sada su im Bugari okrenuli leđa i to 2 puta, ulaskom u NATO i rušenjem JUŽNOG TOKA. Šta je u ovome problematično. Bugari su dobili "prorusku vladu", a srpska je po njima "proruskija", iako naša Vlada i Ustav garantuju neutralnost. Zaključak žele da sisaju dve majke, a nemaju jaja da to kažu.

  • Dzelah

    23. februar 2017 | 12:29

    Pa dobro bre bugari dali je u proslosti Srbija napadala vas ili ste ipak vi napadali Srbiju, sta vi ima da strepite koji moj ?

  • DOKI

    23. februar 2017 | 12:22

    dragi bugari bez panike , vi i onako uvek idete uz jaceg i po tradiciji protiv nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA