Za sebe kaže da je lenj, ali čak 70 njegovih murala krasi sive i dosadne zidove (FOTO)

Deni Božić (23) smatra da je njegovim sugrađanima portret Tesle najdraži

  • 7

 

Kada vide njegovih ruku delo, reakcije sugrađana su više nego pozitivne. Za njegovu umetnost neophodan je zid, beton-akrilne boje i četke. Oko 70 murala Denija Božića (23) krasi ulice Doboja. Neki poštovaoci njegovog dela smatraju da je više od gradonačelnika učinio za ovaj grad, ulepšavajući ga svojim umećem.

 

Dečja bolnica u Nišu je izgledala skroz obično, a onda su zidovi OŽIVELI (FOTO)

 

PRINCIP I DRAŽA RAME UZ RAME: Evo gde je osvanuo ovaj mural! (FOTO)

 

 

Na zidovima je ovekovečio glumce, muzičare, književnike, likove iz stripova, crtaća: Đoković, Džoker, Betmen, Zagor i Skubi, Andrić i Ćopić samo su neki od likova koji se smeše prolaznicima sa zidova zgrada.

 

Božić smatra da je njegovim sugrađanima portret Tesle najdraži. A baš portrete najviše voli da radi.

 

 

- Samouk sam i pri tom strašno lenj i tvrdoglav, pa se ne vidim na "kursevima i akademijama". Uglavnom uvek "čačkam" nešto, čitam, interesujem se. Bez muzike ne dišem, makar svirala u mojoj glavi - ističe mladi umetnik.

 

Vremenom mu je postalo prilično komotno da dođe do određene lokacije, ali nije uvek bilo tako. Imao je i neprijatnih situacija i smešnih, ali ništa vredno pomena.

 

Većina murala su uglavnom "naručeni". Deni Božić nije probirljiv, lako prihvata tuđe ideje, ali ima svu slobodu.

 

 

- Ne "planiram" previše. Bitna je prava ideja u pravom trenutku. Ne baziram se ni na šta specifično, kako kad - priča Deni. - Srećom pa materijal nije preterano skup.

 

On veruje da bi bio najproduktivniji posle ponoći, ali je, razumljivo, tada teško izvodljivo raditi murale. Sve što mu treba je malo dosade, umereno vreme i fina lokacija da napravi nešto.

 

 

Deni priznaje da je razmišljao o tome kako bi mogao da unovči svoj trud i talenat u inostranstvu, ali i da još uvek nije "pronašao magiju" za to.

 

Ukoliko niste u prilici da vidite radove u Doboju, onda svakako posetite Denijevu Fejsbuk stranu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA