Hoćete da jedete breskve u februaru? To zadovoljstvo košta 150 dinara, ali voće SAMO TRULI u radnjama!

Voćke propadaju i trule u supermarketima zbog veoma visokih cena

  • 0

Letnje voće pojavilo se u beogradskim rafovima, i to po "zimskim cenama". Kilogram nektarina ili bresaka košta čak 900 dinara. Sudeći po smežuranom izgledu, kupci ih zaobilaze u širokom luku.

Mađari kupili jednu od najskupljih kuća u Srbiji: Cena - 1,2 miliona evra (FOTO)

Za 900 dinara u piljarnicama može da se pazari do 15 kilograma jabuka, 10 kilograma pomorandži, devet kilograma banana ili samo šest komada nektarina.

- Šta je ovo? Ma, ko će da kupi usred zime kada su ovoliko skupe? Prvo mi se učinilo da su 89 dinara, pa i da proberem neku svežu među ovim smežuranim. Nemamo mi novca za ovako skupo voće. Ko zna i odakle dolazi i koliko je staro - iznenađeno je rekla penzionerka Marija Despotović.

Ni trgovci nemaju vajde od "letnjeg" osveženja ovih dana. Kažu, prodaje gotovo i da nema, a mušterije negativno komentarišu ovakvu ponudu.

- Samo nas izgrde stariji sugrađani, a voće trune jer ga niko neće - kratko komentariše jedna prodavačica.

Supermarketi su bogati i prolećnim voćkama, a najveća pomama u ovo doba godine tradicionalno je za jagodama. Iako se nude u korpicama od 200 do 250 grama, cena za kilogram varira od prodavnice do prodavnice. Tako se kilogram može naći na akciji za 439 dinara, ali i 499 i 549 dinara uzavisnosti od trgovinskog lanca.

Uprkos bogatoj ponudi voća iz tropskih krajeva, na beogradskim pijacama nema ni bresaka ni nektarina. Kažu, nema ih ni u nabavci, niti ko pita za njih. Ne pre kalendarskog proleća.

Marketi u samom centru imaju u ponudi i voće strasti ili popularnu marakuju, koja potiče iz Južne Amerike. Cena se kreće od 1.799 dinara do neverovatnih 2.599 dinara u zavisnosti od trgovinskih lanaca.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA