Horor serija se nastavlja posle ubistva Kimovog polubrata: Razbesneo se i pogubio pet viših zvaničnika bezbednosti?!

Zvaničnici služili pod nedavno prognanim šefom državne bezbednosti Kim Von Hongom

  • 4

Severna Koreja pogubila je pet viših zvaničnika bezbednosti zbog toga što su navodno izdali lažne izveštaje koji su "razbesneli" vođu Severne Koreje Kim Džong Una, saopštila je danas špijunska agencija Južne Koreje.

KIM DŽONG-UNOVA VLADAVINA TERORA: Smenio ministra i pogubio zvaničnike državne bezbednosti

Obaveštajna služba Južne Koreje prenela je poslanicima da je pet zvaničnika, koji su služili pod nedavno prognanim šefom državne bezbednosti Severne Koreje Kim Von Hongom, pogubljeno zbog lažnih izveštaja koje su predavali vođi Severne Koreje.

Za sada nije jasno kakve su tačno izveštaje podnosili, a obaveštajna služba Južne Koreje nije saopštila kako je došla do podataka. Južnokorejske špijune ne prati dosledna reputacija prilikom izveštavanja o dešavanjima na visokom novou u Severnoj Koreji, napominje AP.

Bivši šef državne bezbednosti Severne Koreje Kim Von Hong otpušten je u januaru, zbog sumnji o korupciji, zloupotrebi službenog položaja i mučenja koja su se dešavala dok je on bio na čelu agencije, ranije je saopštila Južna Koreja.

Severna Koreja se za sada nije oglasila povodom optužbi o pogubljenjima.

Printskrin: Youtube/RT Printskrin: Youtube/RT

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA