≫ 

Vrlo ostvarivo: Razvojem samo JEDNOG potencijala Srbije, posao bi dobilo 5.000 ljudi!

Srbija ne korisiti dovoljno potencijal reka, jezera i kanala

  • 1

Vodni potencijal Srbije nije dovoljno iskorišćen, a njegovim razvojem moglo bi da se zaposli i do 5.000 ljudi rečeno je danas na konferenciji za medije povodom 39. Sajma nautike, lova i ribolova.

Uzbudljiviji snimak zaleđenog Dunava u Srbiji od ovog nećete videti (VIDEO)

IMAMO ČIME I DA SE PONOSIMO: Đerdapska klisura proglašena za jednu od najlepših na svetu

Predsednik organizacionog tima Sajma nautike, lova i ribolova Filip Kočić rekao je da će što se tiče plovila ovogodišnja najveća atrakcija biti gliser dužine 13 metara proizveden u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čiji je vlasnik iz naše zemlje.

On je rekao da su novi i značajan segment ovogodišnjeg sajma outdoor sportovi, koji su sve popularniji kao i da će pored najpoznatijih distributera opreme za lov i ribolov biti prisutni i nekomercijalni proizvođači opreme kojima je ovo prilika da se probiju na tržište.

Foto: Jovana Todorović Foto: Jovana Todorović

Predsednik udruženja "Dunavski propeler" Krsta Pašković rekao je da Srbija ne korisiti dovoljno potencijal reka, jezera i kanala i da nautički turizam nije samo na moru.

On je naglasio da nautički turizam treba da dobije status privredne grane u razvoju poput banjskog jer bi to doprinelo boljem razvoju ove grane i boljem korišćenju potencijala voda Srbije.

Aleksandar Ivković iz marketing tima Beogradskog sajma rekao je da je ove godine pojačano interesovanje izlagača i da će pored domaćih izlagača i izlagača iz regiona prvi put prisutni biti i izlagači iz Turske i Italije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Veliki akcenat biće stavljen na domaće proizvođače i kontinentalnu nautiku, tu spadaju plovila male i srednje veličine koja plove na našim rekama i kanalima - rekao je Ivković.

Sajam nautike, lova i ribolova bicće ove godine prvi put proširen i na Halu 1 Beogradskog sajma, a izlagači su podeljeni na Halu 1 gde će biti sajam nautike i Halu 4 gde će biti sajam lova i robilova. Program će obuhvatit predstavljanje plovila svih vrsta (jahte, gliseri, jedrilice, čamci), brodske i vanbrodske motore, nautičku opremu, opremu za lov i ribolov, kamp i outdoor opremu, opremu za sportove na vodi, škole jedrenja, izložbe i nautički turizam.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    7. mart 2017 | 19:19

    A sto prosto ne uspostave siguran otkup svinja, teladi, ovaca i celu Srbiju bi zaposlili odmah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA