≫ 

U 2016. godini na srpskim autoputevima 3,5 miliona automobila više nego 2015.

Svaki investitor gleda koliko je država politički stabilna, te da niko neće da uloži u nestabilnu državu

  • 1

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da su politička stabilnost, dobra putna infrastruktura, brzo dobijanje građevinskih dozvola najvažniji su za privlačenje stranih investicija, a kao najvažnije istakla je da je duž Koridora 10 otvoreno 55 fabrika i pogona.

Zorana Mihajlović otvorila drugi dan Kopaonik biznis foruma: U Srbiji imamo infrastrukturni bum

Ona je navela da će ove godine biti završena deonica auto puta Obrenovac - Preljina dužine 103 kilometara na Koridoru 11, da će se nastaviti sa izgradnjom regionalnih ali i autoputeva, kao i železničke infrastrukture.

- Koliko su pričale sve prethodne vlade o Koridori 10 i nijedna ga nije završila. Zato teretni saobraćaj otišao preko Bugarske i Rumunije iako im je to duži put. Oni pre nas su uzimali kredite, pričali o izgradnji Koridora 10 i niko ništa nije uradio - rekla je Mihajlović gostujući na TV Pink.

Ona je dodala da je prošle godine 3,5 miliona automobila bilo više nego 2015. godine na srpskim autoputevima, jer je uređena putna infrastruktura.

Govoreći o dolasku stranih investitora ona je rekla da svaki investitor gleda koliko je država politički stabilna, te da niko neće da uloži u nestabilnu državu.

- Mi smo jedina država u regionu koja ima političku stabilnost - pojasnila je ona i dodala da se danas građevinske dozvole dobijaju za šest dana, a ne kao ranije kada je prosek bio 285 dana pa i više godina za dobijanje dozvole.

Upitana da li će u građevinskim radovima na važnim infrastrukturnim projektima doći do zastoja zbog predsedničkih izbora, ona je rekla da nema stajanja, da zastoja nije bilo ni za parlamentarne izbore pa neće biti ni sada.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    10. mart 2017 | 13:48

    Veliki uspeh. Svaka cast. Samo nek se gradi, odrzava I odplacuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA