Srpska policija i vojska će zahvaljujući njemu biti nedodirljivi! "Miloš" je najjače vojno vozilo do sada! (FOTO)

"Miloš" ima pogon "4 puta 4" što mu omogućava visoku pokretljivost, na najtežim terenima, uz mogućnost promene pritiska u pneumaticima, koje se prilagođavaju podlozi

  • 74

U fabrici namenske industrije u Velikoj Plani danas je predstavljeno oklopno vozilo "Miloš", a pomoćnik direktora Jugoimport SDPR Aleksandar Lijaković istakao je da je to moderno vozilo, sa velikom pokretljivošću i visokim stepenom zaštite.

BORBENA VOZILA NA MOSTU NA ADI, MARŠ SPECIJALNIH JEDINICA, BOJEVA GAĐANJA: Ovako je izgledala vanredna provera jedinica za hitno reagovanje (VIDEO) (FOTO)

28. mart je najvažniji dan za Srbiju: Tada i zvanično postajemo najjača vojna sila u regionu!

Lazar 3 je srpsko vojno čudo: Britanci oduševljeni gigantom od 26.000 kilograma (FOTO)

Lijaković je objasnio da je "Miloš" predstavnik našeg razvoja borbenih vozila u Jugoimport SDPR-u.

"Miloš" ima pogon "4 puta 4" što mu omogućava visoku pokretljivost, na najtežim terenima, uz mogućnost promene pritiska u pneumaticima, koje se prilagođavaju podlozi, rekao je Lijaković novinarima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Važno je da vozilo ima jako visok nivo zaštite od projektila, i od onih 12,7 milimetara, koji su danas najveća pretnja u svim svetskim sukobima - rekao je Lijaković.

Takođe, zaštićen je i od mina, tako da svi koji su u njemu mogu da prežive ukoliko vozilo naiđe na protivtenkovsku minu od šest kilograma eksploziva.

Vozilo ima mitraljez 12,7 mm na daljinsko upravljanje, koji može da se koristi i manualno ukoliko dođe do nekog zastoja.

Takođe, visok je i nivo zaštite protiv improvizovanih sredstava.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Često u inostranstvu danas teroristi koriste improvizovane naprave, koje ostavljaju pored puta i aktiviraju daljinski, a koje su često pogubne po vozila, objasnio je Lijaković i naveo da je u "Miloševom" slučaju zaštita je veoma visoka.

Kako je rekao, "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani su fabrika koja ima mogućnost sklapanja i proizvodnje najznačajnijih komponenata, koji su proizvod domaće pameti i naših inženjera.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Koristi se kooperacija sa domaćim fabrikama iz metalnog i elektro kompleksa, a najosetljiviji sistemi se pravi ovde. Za proizvodnju ''Lazara'' i ''Miloša'' koristimo najmodernije i najsavremenije komponente zapadnih proizvođača - rekao je Lijaković.

Podsetio je i da je "Miloš" predstavljen nedavno na sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju, gde su se vodeći svetski novinari koji prate tu oblast pohvalno izrazili o našoj opremi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goci

    12. mart 2017 | 21:10

    Bolje da ste napravili dobar traktor i orali ove nase zapustene njive.. Jer gladan vojnik ne ratuje

  • Раднаскела

    12. mart 2017 | 23:01

    Предлажем да се нови тенк назове Живорад или Љубиша.

  • Lazar

    13. mart 2017 | 01:40

    Ja kao radnik namenske industrije kazem da je ovo nesto najbolje sto je vojska srbije ikada imala u proizvodnji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA