≫ 

Ako od 1. jula ne platite račun za mobilni, nećete moći da dobijete kredit

Građani će imati određeni rok, najverovatnije do 60 dana, za izmerenje duga. To znači da će oni koji ni posle dva meseca ne plate račun za mobilni telefon biti zabeleženi u Kreditnom birou, zbog čega bi dužnik imao minimalne šanse da dobije novi kredit od banke

  • 6

Dugovanja po računima za mobilne telefone ući će u Kreditni biro od 1. jula ove godine! To znači da će bankari, osim informacija o redovnom ili neredovnom otplaćivanju kredita, raspolagati i podacima o tome koji klijenti ne plaćaju redovno račune za mobilne telefone.

Ko ne plaća dugovanja neće moći da uzme mobilni telefon, a evo koje muke još čekaju neplatiše!

Građani će imati određeni rok, najverovatnije do 60 dana, za izmerenje duga. To znači da će oni koji ni posle dva meseca ne plate račun za mobilni telefon biti zabeleženi u Kreditnom birou, zbog čega bi dužnik imao minimalne šanse da dobije novi kredit od banke.

Dugovanja iz Kreditnog biroa se brišu tri godine posle plaćanja, ali je bankarska politika odobravanja pozajmica ublažena poslednjih godina, pa je i pored zabeležnog kašnjenja moguće dobiti kredit već nakon godinu dana, navodi Blic.

Kako je ranije pisano, unos informacija o plaćanju računa za telefone u Kreditni biro jedan je od uslova koji bi Srbija trebalo da ispuni kako bi se bolje rangirala na Duing listi svetske banke naredne godine.

Ovakav potez je sasvim siguran, pogotovo ako se u obzir uzme to da Vlada Srbije želi da kroz dve godine bude među prvih 20 zemalja na Duing listi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada NS

    14. mart 2017 | 12:02

    Ko nema da plati racun za mobilni sigurno ne razmislja ni o kreditu... A banke ko banke,treba ih pljackati ko god i kad god moze. Hvala

  • Dfgyujjgdch

    14. mart 2017 | 12:15

    Odlicno. Zato cu pri obnovi ugovora da uzimam paket od 1000din umesto tri i nema brige!

  • Milence

    15. mart 2017 | 18:59

    Ma ovi što su prodali sve i otišli iz grada u selo i na planinu da gaje koze i prave sir su sto posto u pavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA