Motel strave i užasa: Zatočili devojčicu (14) pa je tokom dve godine silovali više od 2.000 puta

Ova građanska tužba prvi je slučaj prema Zakonu o trgovini ljudima u Pensilvaniji koji je proširio definiciju zločina i dopustio procese protiv onih koji od njega profitiraju

  • 0

Tinejdžerka iz Filadelfije, čiji identitet nije otkriven, bila je zatočena u motelu Ruzvelt In kada je imala 14 godina gde je više od dve godine bila silovana nekoliko puta dnevno. Devojka tvrdi da je u tom periodu bila silovana više od 2.000 puta.

Pre četiri godine svet je bio šokiran: Devojku (16) silovali 90 puta tokom vikenda!

Ona je prošle nedelje tužila američki motel jer se zaposleni u njemu nisu obazirali na njeno iskorišćavanje.

To je prva optužba prema zakonu iz 2014. iz savezne države Pensilvanije koji žrtvama dopušta da tuže one koji indirektno profitiraju iz trgovine ljudima.

Prema toj optužbi, koja je podnesena u petak, radnici Ruzvelt Ina su svakodnevno, od 2013, iznajmljivali sobe krijumčarima te tinejdžerke znajući da je koriste za seksualnu eksploataciju. Zbog toga žrtva traži odštetu od 50 hiljada dolara.

Ova građanska tužba prvi je slučaj prema Zakonu o trgovini ljudima u Pensilvaniji koji je proširio definiciju zločina i dopustio procese protiv onih koji od njega profitiraju, ističe Šea Rouds, direktorka "Instituta Villanova" za borbu protiv seksualne eksploatacije.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Ovaj slučaj bi mogao da ohrabri buduće žrtve da na temelju tog zakona podnose tužbe u nadolazećim slučajevima, tvrdi Roudsova.

Udruženje Polaris, koje se bori protiv ropstva, tvrdi da je tokom protekle decenije dobila dojave o više od 22 hiljade slučajeva krijumčarenja ljudi u Sjedinjenim Državama.

Globalno je taj broj oko 21 miliona ljudi, prema podacima Ujedinjenih naroda, od kojih su 4,5 miliona seksualno eksploatisani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA