Umesto Lauševića, Mladen Nelević glumi najvažniju ulogu u seriji o Nemanjićima (VIDEO)

Poznati glumac je posle tvrdio da to, ipak, nisu njegovi stavovi, iako je izjava zabeležena u video-snimku

  • 36

Snimanje televizijske serije o dinastiji Nemanjića, pod nazivom "Nemanjići – rađanje kraljevine", počelo je u okolini Manastira Studenica. Zanimljivo je da lik Stefana Nemanje tumači Mladen Nelević, koji se našao u centru pažnje javnosti kada je nedavno iskazao stav da su Srbi okupirali Crnu Goru 1918. godine.

Izjava poznatog glumca o okupiranju Crne Gore od Srba neće doneti ništa dobro (VIDEO)

Počelo snimanje serije o Nemanjićima! Na ovim lokacijama će Dragan Mićanović glumiti Svetog Savu

Inače, prošle godine se spekulisalo da će Žarko Laušević poneti ulogu Stefana Nemanje, da bi informacije o ulogama u seriji bile promenjene neposredno pred njeno snimanje. Umesto Lauševića, Stefana Nemanju glumi Nelević.

Na snimku koji je zabeležen tokom snimanja crnogorske TV serije, u kojoj tumači lik Todora, on kaže:

– Veoma sam zadovoljan i ponosan onim što sam uradio. Igram čoveka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vreme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku. E sad, tu se dešavaju neke stvari – dolazi okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gde se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju.

Nelević se, ipak, ubrzo oglasio i rekao da on nije dao takvu izjavu već da je samo prepričavao fabulu serije “Božićni ustanak” u kojoj glumi.

Konačno se oglasio i Nelević, o izjavi da je Srbija okupirala Crnu Goru: Prepričavao sam seriju, to nisu moji stavovi (VIDEO)

– To nisu moji stavovi. Godinama se čuvam od politike, a sad sam protiv svoje volje uvučen u jednu političku priču. Iza te priče ne stojim. Mnoge vojske su dolazile i prolazile kroz Crnu Goru, a šta se zaista dogodilo te 1918. godine, kada je formirana Kraljevina SHS, time treba da se bave istoričari a ne glumci – poručio je Nelević.

Printskrin: Youtube/NOVI TV HERCEG NOVI Printskrin: Youtube/NOVI TV HERCEG NOVI

Poznati crnogorski glumac iza sebe ima brojne uloge, a u najnovijem projektu sarađivaće sa nekim od najboljih srpskih glumaca. Naime, u seriji o Nemanjićima ulozi Stefana Prvovenčanog pojaviće se Vojin Ćetković, uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića će igrati Nebojša Glogovac.

Igrana serija o Nemanjićima je jedan od najvećih projekata Radio-televizije Srbije, koja se prvi put bavi srednjim vekom u Srbiji.

Serija govori o istorijskim turbulencijama vezanim za srpsku državu krajem 12. i početkom 13. veka, u vreme koje je prethodilo ustoličenju dinastije Nemanjića, a važan aspekt priče o Nemanjićima je podizanje manastira Hilandar na Svetoj Gori.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakrdija

    16. mart 2017 | 17:16

    Koju istorijsku licnost glumi Mima Karadzic??? Posto od vase ekipe milogorca ni jedan srpski glumac ne moze da se nadje na filmu!!!

  • Dusko ilic

    17. mart 2017 | 11:38

    A zasto bi jedan crnogorac glumio jednog srpskog tako vaznog vladara. Zar u Srbiji ne postoji glumac za tu ulogu?

  • Mirjana

    16. mart 2017 | 18:34

    Ne mogu da verujem da u Srbiji nema dovoljno pravih glumaca koji bi i te kako dobro odradili svoj posao. Ne bih da budem skeptična, ali sumnjam da ću odgledati ovu seriju. To mi je jedini način da iskažem svoje neslaganje sa izborom glumaca koji nas na najgori način pljuju, pa se vrate, naravno u Beograd, dobijaju najbolje uloge i ne gade se srpskog novca, kao što se, čim se maknu van njenih granica, ponašaju osorno i sve najgore im iz usta o toj istoj Srbiji izgovore. Hoćemo li se, ikada opametiti.............sumnjam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA