Nišlija platio tuđu saobraćajnu kaznu, dokazao grešku i pobedio na sudu

- Nnavedeno je i da je dat nalog da mi se pare vrate, ali ja ih još nisam dobio – priča Orlović

  • 3

Nišlija Slavoljub Orlović morao je da plati tuđu kaznu za saobraćajni prekršaj jer drugačije nije mogao da registruje svoje vozilo.

Plati, pa će Bog čuti tvoje ime: Pogledajte cenovnik srpske pravoslavne crkve u Nišu

Kaznu mu je izrekao Prekršajni sud u Beogradu, a na osnovu prijave saobaćajne policije.

Prijava je bila adresirana na njega, iako deset godina nije bio u prestonici, a i tada se do Beograda dovezao autobusom.

Posle jednomesečnog dopisivanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Prekršajnim sudom, Orlović je uspeo da dokaže grešku, ali mu pare koje je uzalud dao, još nisu vraćene.

Orlović kaže da se šokirao kada je policija odbila da mu registruje auto.

- Registracija mi je isticala, pa sam 3. oktobra prošle godine otišao u nišku policiju da je produžim. Međutim, rečeno mi je da prvo moram da platim 5.000 dinara za kaznu koja mi je izrečena 5. decembra prethodne godine i to u Beogradu. Nisam imao izbora, odmah sam otišao i platio ono što nisam bio dužan jer nisam želeo da rizikujem da mi zbog istekle registracije oduzmu tablice – objašnjava ogorčeni Nišlija.

IMG_8565

U nameri da istera pravdu, Orlović odlazi u niški Prekršajni sud koji ga upućuje na Beograd jer mu je kazna tamo izrečena.

- Poslao sam dopis MUP-u koji me je obavestio da sam prekršio član 333 Zakona o bezbednosti saobraćaja (nije držao propisno odstojanje, prim.aut.). Angažovao sam i advokata koji je ušao u upisnik Prekršajnog suda u Beogradu i pronašao moj predmet. Zatim sam počeo da zovem Prekršajni sud, ne znam ni sam koliko puta. Najzad, 28. decembra prošle godine dostavili su mi odgovor i kopiju dva dokumenta iz kojih se vidi da je prekršaj učinio neki Veljko Stojanović, a ne ja. Takođe, navedeno je i da je dat nalog da mi se pare vrate, ali ja ih još nisam dobio – priča Orlović.

U Prekršajnom sudu nam je rečeno da je došlo do greške, ali da ne mogu da nam objasne zbog čega. Takođe, potvrđeno je i da će Orloviću pare biti vraćene.

Daljinac baner

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    16. mart 2017 | 23:11

    Нека Вам врате паре уз камату и за трауму коју сте због њих доживели...

  • Boki

    17. mart 2017 | 05:47

    Da mu vrate pare? Pa za takvu gresku treba neko da izgubi posao, a coveku da se isplati obestecenje za maltretiranje.

  • Mirko&Slavko.

    17. mart 2017 | 20:42

    Неко би требао да поднесе оставку.Имао си среће да ниси добио затвор као онај из Шабца што је седео на столици и одлежао пет 5 дана чорке.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA