Za 365 dana čak 16.000 devojčica u Srbiji zatrudni: Nijedna od njih nema 18 godina

Ona je istakla da sve to utiče i na razvoj celog društva i da zato moramo od malih nogu učimo decu i radimo na prevenciji

  • 7

U Srbiji, prema nezvaničnim podacima, godišnje ima skoro 16.000 malolenitčkih trudnoća, a naše žene su na drugom mestu u Evropi po umiranju od raka dojke i grlića materice, izjavila je danas potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, ukazujući na važnost preventive.

Uznemirujuća mapa obolelih od raka u svetu, i gde smo tu mi

NEVEROVATNA TVRDNJA SRPSKOG DOKTORA: Osiromašeni uranijum od NATO bombardovanja ne izaziva RAK!

On je to rekla otvarajući konferenciju "Zdrave žene Srbije - preventivna medicina".

Mihajlović je naglasila da je preventiva najvažnija da u sprečavanju te poražavajuće statistike i da se sa devojčicama, ali i dečacima, mora raditi od malih nogu.

– Važna je preventiva ako želimo da vodimo računa o zdravlju devojčica, devojaka i žena. Za mene je posebno porazan podatak da su maloletničke trudnoće u porastu i da 1.600 maloletnih devojaka ostaje u drugom stanju godišnje po zvaničnim podacima – navela je Mihajlović.

Prema nezvaničnim podacima institucija, koje ne mogu da se provere, godišnje ima gotovo 16.000 maloletničkih trudnoća.

– To je ono na čemu moramo da radimo, da se udružimo - zdravstvo, obrazovanje i roditelji, da od malih nogu obrazujemo decu. Tu mislim i na dečake i devojčice jer su te trudnoće 90 odsto neželjene – navela je Mihajlović.

Ona je istakla da sve to utiče i na razvoj celog društva i da zato moramo od malih nogu učimo decu i radimo na prevenciji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dante

    17. mart 2017 | 16:04

    I ne čudi me ta statistika s obzirom kakav se sve sadržaj može naći na internetu i ko im je sve uzor sa estrade.

  • Ma1kan

    17. mart 2017 | 14:37

    Jednim delom to i u skolama treba da se uci . nekad imam utisak da ce dete pre poslusati savet nastavnika ili pedagoga nego roditelja. Ali Kako gospodin Petrovic kaze " posaljete dete u skolu a vrati se debil"

  • LB

    17. mart 2017 | 14:23

    Je li u Srbiji ili u Kini?Malo mi je velika cifra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA