Mladić postavio uslove budućem šefu i pobedio: Moraš da budeš pismen i da me plaćaš koliko zaslužujem (FOTO)

- Čitao sam oglase za neka radna mesta za koja su potrebni malo mozga i čista, uredna, odeća, a za koja poslodavci raspisuju konkurse kao da će da se bave nekim svemirskim programom - kaže revoltirani Marko (29)

  • 8

Prošlo je sedam meseci otkako je Marko Janković (29) rešio da ne pristaje ni na šta manje od onoga što zaslužuje. Napravio je spisak uslova koje bi poslodavac trebalo da ispunjava kako bi Marko radio za njega. Sedam meseci niko se nije javio. Ali, posle našeg teksta o ovom ekonomisti, stvorio se neko ko ispunjava uslove.

Marko (29) je raspisao konkurs za posao šefa bilo gde u Srbiji: Posle sedam meseci mesto je i dalje upražnjeno! (FOTO)

- Posle previše razgovora za posao na kojima sam bio, zapitao sam se koliko ima menadžera i šefova sa poznavanjem pravopisa, ili barem jednog stranog jezika i rada na računaru. I koliko zapravo novca nude poslodavci za jednu kompletnu jedinku koja će za njih obavljati važan posao. Došao sam do zaključka da ogroman broj njih preteruje - kaže Marko.

- Čitao sam oglase za neka radna mesta za koja su potrebni malo mozga i čista, uredna, odeća, a za koja poslodavci raspisuju konkurse kao da će da se bave nekim svemirskim programom. Eto, tako je nastala ideja da ja njima raspišem konkurs, da ja njima postavim zahteve i, ako oni ispune moje, svakako bih i ja njihove - dodaje revoltirani mladić.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Tako je Marko tražio:

- Ozbiljnu kompaniju koja ume da ceni intelektualne, moralne i profesionalne kvalitete

- Minimalno obrazovanje generalnog direktora: visoka stručna sprema (master, magistar, doktor)

- Poznavanje pravopisa srpskog jezika svih zaposlenih u višem menadžmentu

- Obavezno poznavanje rada na računaru i mobilnim uređajima generalnog direktora

- Adekvatnu zaradu sa bonusima, trinaestom platom i regresom, dovoljnim da zaposleni živi dostojanstveno, a ne preživljava

Na sreću mladog ekonomiste, pojavio se poslodavac koji je u njemu prepoznao potencijal. Poslodavac koji je pristao na pristojne uslove za obojicu.

- Oni koji ne vide potencijal u mladim, obrazovanim i sposobnim ljudima - njima u ime svih tih mladih ljudu poručujem samo da prave veliku grešku - završava Marko razgovor sa nama i vraća se na posao. Na onaj gde je zadovoljan uslovima, za razliku od većine ljudi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojo

    17. mart 2017 | 15:48

    A poslodavac je inace drzavna firma u kojoj je direktor njegov tata sa partiskom knjizicom. Skoro sam cuo vic gde se mladic javlja na oglas za posao u drzavnoj firmi. Upitan od strane direktora zasto je misli da je bas on za to radno mesto i koje su njegove kvalifikacije. Kandidat odgovara:"tata jel me ti to zaje*avas".

  • Vladan

    17. mart 2017 | 16:14

    Antipatičan lik... Mada je u pravu. Nažalost, ne postavljaju se uslovi kada dolaziš sa ispruženom rukom.

  • Јасмина

    17. mart 2017 | 15:57

    А где је фирма?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA