Nenad Grujović - Crni Gruja osuđen na godinu dana kućnog zatvora

Grujović je, inače, javnosti poznat i po tome što je prošle godine po nalogu Evropskog suda za ljudska prava od države dobio odštetu od 6.000 evra, jer je u pritvoru proveo devet i po godina, a da mu još nije pravosnažno okončano suđenje

  • 4

Nenad Grujović poznat i kao Grni Gruja, koji je nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke pošte 2006. godine u kojoj je ubijen radnik, osuđen je u drugom postupku na kaznu od godinu dana kućnog zatvora zbog nošenja pištolja za koji nema dozvolu.

Uslov za ulazak u Kekin klan - UBISTVO: Uhapšeni Crni Gruja bio član ganga, povezan sa tri ubistva, a osumnjičen samo za jedno

On je sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela sa Drugim osnovnim tužilaštvom na osnovu kojeg mu je sud prošle sednice izrekao pravosnažnu presudu s kaznom kućnog zatvora, rekla je portparol tužilaštva Milica Ljubičić.

On je, naime, priznao da je bez dozvole nosio pištolj i nekoliko metaka.

Bio je uhapšen sredinom februara ove godine u rutinskoj kontroli policije, nakon čega mu je određen pritvor, a slučaj je izazvao veliku pažnju mrdija jer je Grujović navodno nosio pancir tom prilikom.

Grujović je inače u pritvoru zbog pljačke banke i sumnje na ubistvo bio skoro 10 godina koji mu je definitivno ukinut u martu prošle godine nakon prvostepene presude kojom je oslobođen optužbe za ubistvo.

Istom odlukom oduzeta mu je imovinska korist od izvršenja dela i naloženo mu je da po pravosnažnosti presude u budžet Srbije uplati četiri miliona dinara.

Grujović je, inače, javnosti poznat i po tome što je prošle godine po nalogu Evropskog suda za ljudska prava od države dobio odštetu od 6.000 evra, jer je u pritvoru proveo devet i po godina, a da mu još nije pravosnažno okončano suđenje.

Mediji pišu da je Grujović inače pripadnik "Kekinog klana" sa Novog Beograda.

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA