Zbog ovih grešaka, čak 18 koverata bilo je neregularno: Svi detalji sa 2. izvlačenja "Uzmi račun i pobedi"

Sledeće izvlačenje biće 25. marta od 17:45 časova na prvom programu Radio Televizije Srbije

  • 1

U drugom izvlačenju u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi“ od čak 5.583.181 koverata, sinoć je u direktnom prenosu izvučeno 178 dobitnika vrednih nagrada kao što su stan u Beogradu, 12 automobila FIAT 500 L, putovanja u Njujork, Pariz i Grčku.

Stan u Beogradu otišao u prave ruke: Zorica Spasić poverovala da je istina tek kad joj je zazvonio telefon (FOTO)

Ukupan nagradni fond ove subote iznosio je 24.569.926,61 dinara, saopštila je danas vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Izvlačenje je održano u studiju RTS-a na Košutnjaku.

Glavna nagrada, stan u beogradskom naselju Braće Jerković, pripala je Zorici Spasić iz Blaca.

Priređivač je sinoć stupio u kontakt sa dobitnicima stana i automobila i potvrdio da ispunjavaju sva pravila za učešće u nagradnoj igri, da su punoletni i da nisu zaposleni u institucijama koje organizuju nagradnu igru.

Sreću su ove subote delili naši mladi glumci Radovan Vujović i Tijana Pečenčić, predsednica ŽKK Crvena Zvezda i bivša košarkašica Nataša Kovačević i srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović, a o važnosti borbe protiv sive ekonomije govorili su predstavnici domaćih i stranih kompanija koje su podržale kampanju i nagradnu igru - JTI, Gomex i Fly Fly Travel.

Tokom televizijskog prenosa izvlačenja za 17 glavnih nagrada, Komisija je ustanovila da samo jedna koverta nije regularna zbog neispravnog fiskalnog računa, na kom nije bilo datuma i odgovarajućeg fiskalnog logoa, zbog čega je koverta diskvalifikovana, a njen pošiljalac je ostao bez automobila.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

U prenosu koji je u nastavku emitovan na sajtovima rts.rs i uzmiracun.rs dodeljena je 161 nagrada.

Ukupno je bilo 18 neregularnih koverata - 5 koverata nije sadržalo obavezne podatke o učesniku nagradne igre, 4 koverte su sadržale račune sa iznosom manjim od 100 RSD, u 3 koverte su bili pomešani fiskalni računi i slipovi, a 2 računa nisu sadržala fiskalni logo i datum, 2 koverte sadržale su račune iz 2016. godine, 1 koverta je sadržala 8 ispravnih računa i 5 neispravnih na kojima je iznos bio manji od 100 RSD i 1 koverta je imala 9 računa umesto 10 koliko je propisano pravilima o učešću u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Priređivač zadržava pravo da naknadno proveri ispravnost izvučenih koverata - da li glase na maloletne osobe, da li su ih poslali zaposleni kod organizatora nagradne igre kojima je zabranjeno učešće, kao i da provere ispravnost fiskalnih računa i slipova kod prodavca ili banke preko koje je obavljena kupovina.

Kao priređivač nagradne igre, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, jedino može da kontaktira sve dobitnike i obavesti ih o nagradama i načinu preuzimanja, napominje se u saopštenju.

Poslednjih dana bilo je slučajeva da su građani kontaktirani i obaveštavani o nagradama od strane nepoznatih osoba. Da se to ne bi dešavalo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će i ovoga puta u najkraćem roku stupiti u kontakt sa svim dobitnicima i obavestiti ih kako mogu da preuzmu nagrade, navodi se u saopštenju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je Kontakt centar nagradne igre, radnim danima od 8 do 15 časova, sa brojem telefona 011/3620-146 i e-mejl adresom www.uzmiracun@mduls.gov.rs .

Spisak dobitnika biće objavljen u dnevnom listu „Politika“ u utorak, a biće dostupan i na internet stranicama priređivača www.mduls.gov.rs , nagradne igre www.uzmiracun.rs i RTS-a www.rts.rs .

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavka

    19. mart 2017 | 13:53

    Pa, na tom neispravnom računu postoje podaci o lokalu gde je izdat. Zašto inspekcija sada ne odradi svoj posao i zatvori ih na duži vremenski period?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA