64

Vučić: Hoću na KiM, ali ne tako da Srbi imaju probleme

Mi želimo da se nastavi dijalog, a oni traže ''dovoljan razlog'' da za nešto optuže Srbe, mada vidim da to više ne prolazi

ALEKSANDAR VUCIC, VANJA UDOVICIC, ASMIR KOLASINAC I NIHAT BISEVAC
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi želeo da ode na Kosovo i Metohiju, da mu za to ne treba dozvola, niti bi to neko mogao da spreči, ali da ne želi da izaziva nove i dodatne probleme Srbima na KiM.

Vučić: Poštujem Bošnjake koliko i Srbe, zajedno možemo mnogo

Vučić je u Novom Pazaru, na pitanje novinara da li će ići u toku kampanje na KiM i da li očekuje opstrukcije iz Prištine, rekao da u ovom trenutku ne može o tome nešto više da kaže.

Da li imam volju i želju? Imam. Da li mogu da uđem i bez njihovog odobrenja? Mogu. Ali, mislim da nema smisla da ulazim tako što ću prolaziti nekim alternativnim putevima, ili ne znam kako… – rekao je Vučić.

Međutim, kako je rekao, ne bi voleo da donosi nove probleme kosovskim Srbima.

Znate, ja ću da odem tog dana i da se vratim, bilo za Pazar, Kruševac, Kraljevo, Noviu Sad ili Beograd… a Srbi dole ostaju da žive. E, da ja njima donesem i pravim dodatne probleme, to mi ne pada na pamet. Tako, da gledaću da dođem, volim da ih obiđem, razgovaram sa njima, ali to ne zavisi samo od mene – naznačio je Vučić.

Na pitanja o daljem dijalogu sa Prištinom Vučić je rekao da smo mi spremni za razgovore.

Mi želimo da se nastavi dijalog, a oni traže ”dovoljan razlog” da za nešto optuže Srbe, mada vidim da to više ne prolazi – rekao je Vučić.

Primetio je i da Hašim Tači nastavlja da insitira na takozvanoj kosovskoj vojsci, ali i da ne razume zašto “neko toliko žuri”.

– Naše je da uradimo naš posao i mislim da ljudi to razumeju – naglasio je premijer i rekao da od EU očekuje da kaže da li je nešto istinito ili ne i da li je to fer pristup.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Albanci, Aleksandar Vučić, KiM, Kosovo i Metohija, Novi Pazar, Srbi, Srbija
Popularni komentari
 • k
  knez

  svi zajedno u pobedu!!

 • H
  Hedona

  Vreme je da EU učini nešto kako da utiče na Haradinaja i hašima Tačija i kako da dozvoli da građani KiM žive bolje, vreme je da se zakopaju ratne sekire, i dozvole formiranje ZSO.

 • F
  Filip

  Kosovo je Srbija!

foto dana

video dana