17

Majka teško ranjenog maloletnika: Viktor je ostao bez bubrega i slezine, a napadač će se brzo vratiti iz doma

- Popravni dom nije ništa, njegovi će ga tamo obilaziti, slaviti mu rođendane, a moje dete će večito trpeti posledice bezumnog napada - priča neutešna majka

Viktor Jovanović, silueta
Foto: privatna arhiva

Majka teško ranjenog Viktora Jovanovića, koga je maloletni V.J. (16) novembra prošle godine nožem unakazio, ogorčena je presudom po kojoj je V.J. upućen na boravak u popravni dom. Još teže joj je što je njen sin u tom napadu ostao bez bubrega i slezine i što je jedva ostao živ, ali i što je napadač sin sveštenika iz Niša.

Iskasapio dečaka skoro nasmrt, a ide u popravni dom najviše 4 godine (FOTO)

Ne mogu da shvatim da čovek čiji je zadatak da širi dobrotu, da ispoveda ljude i uči ih veri odgaji takvog sina, takvu zver! Nije mi jasno da li je takav čovek dorastao zadatku koji mu je crkva poverila – pita se Viktorova majka Ozrenka Jovanović.

Ona takođe odluku suda smatra preblagom.

– Ne krivim sud, već državu koja je donela ovakav zakon. Kao da time poručuju deci: “Ubijajte se!” Mom sinu je utroba unakažena i imaće ožiljak na licu dok je živ, a da ne govorimo o psihičkim posledicama – priča Ozrenka.

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Prema njenim rečima, Viktor je u napadu izgubio tri litre krvi.

– U bolnici smo bili 45 dana, a 30 dana nije ništa stavio u usta… Bila sam u neprestanoj agoniji, molila sam se da mi dete ostane živo. Nasilnik će se prošetati popravnim domom i vratiće se, verujem, još gori nego što je bio – kaže majka.

Iznenađena je odlukom da se napadaču ukine pritvor do upućivanja u popravni dom.

– Sad razmišljam da li će taj dečak ponovo presresti mog sina i napasti ga. ali ovog puta ću ga sačuvati od njega, braniću ga svim sredstvima. Nikada mu neću oprostiti to što mi je onseposobio dete. Popravni dom nije ništa, njegovi će ga tamo obilaziti, slaviti mu rođendane, a moje dete će večito trpeti posledice bezumnog napada – priča neutešna majka za “Informer”.

Portparol niškog Višeg suda Iva Popović rekla je da vaspitna mera izrečena V.J. može trajati od šest meseci do četiri godine.

– Koliko će dugo biti u domu odlučuje sud na osnovu periodičnog izveštaja o resocijalizaciji maloletnika – kazala je Popovićeva.

Viktora je na Trgu učitelja novembra 2016. godine zajedno sa drugarima presreo V.J. i više puta ga izbo nožem. Drugari su mu pomogli tako što su majicama pritisli ranu na stomaku, a jedan prolaznik mu je podvezao nogu. Napadač je uhapšen iste večeri.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Informer)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Grad Niš, izboden nožem, Majka, Maloletnik, Nož, Popravni dom, Pritvor, SPC
Popularni komentari
 • s
  ss

  Kakva drzava, takvi zakoni. Da je nastradao sin bogatasa nasilnik bi bio pravedno kaznjen.

 • B
  Boban l.

  Oko za oko,zub za zub!

 • m
  moravica

  U ovoj zemlji ljudski zivot ne vredi nista zahvaljujuci ovoj vlasti , haraju nasilnici , manijaci i o njima i o njihovoj psihi se vodi racuna. A kakva su prava postenih gradjana? Drzavo reaguj na vreme. Poostrite kazne.

foto dana

video dana