NOVI MULTIMEDIJALNI FESTIVAL U GRADU: Book & Roll Open Day slavi KULTURU

Kroz dešavanja u dnevnom programu, koji startuje u 12 sati i traje do 20 stai, mladi kreativci će predstaviti svoje radove, ali i imati priliku da prisustvuju nastupima, promocijama i radionicama iskusnih umetnika

  • 0

Prvi Book & Roll Open Day, koji slavi dan muzike, knjige, video produkcije, fotografije, pozorišta, kreativnosti i zabave, biće održan u subotu 25. marta u Beogradu u klubu Rokanje.

 

APOCALYPTICA umesto u 21h počinje Beogradski koncert u 20h!

 

Reč je o jednodnevnom multimedijalnom festivalu čiji je cilj da okupi mlade kreativne ljude iz svih oblasti urbane kulture.

 

Kroz dešavanja u dnevnom programu, koji startuje u 12 sati i traje do 20 stai, mladi kreativci će predstaviti svoje radove, ali i imati priliku da prisustvuju nastupima, promocijama i radionicama iskusnih umetnika.

 

Ideja je da se kroz druženje s njima steknu nova i dragocena iskustva iz oblasti kojom se bave, ali i kulture generalno.

 

- Boje rokenrola zastupaće mladi bendovi Raskid 13, Mladi Džek, KK Trio i Rok planeta iz Kraljeva, a u "book" segmentu promocije knjiga održaće Marko Popović, Branislav Bjelica i Dejan Manojlović, dok će svoju Q&A radionicu s mladim piscima održati Marko Vidojković - piše u najavi događaja, uz ogradu da to nije sve.

 

Naime, u klubu će biti postavljena izložba fotografija mladih autora Alekse Mirosavljevića i Janka Đurića, emitovani kratki igrani filmovi učenika srednje škole Artimedia, a predstavu "Dragi dnevniče" izvešće omladinci dramskog studija pozorišta Pan teatra.

 

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

 

U segmentu "vinilna vremena" preslušavaćemo neke legendarne ploče iz kolekcije Uroša Vojinovića, a na poseban način biće odata počast piscu i prevodiocu Dragoslavu Andriću i njegovim "Stereo stihovima". Naime, uz gitarsku pratnju Nikole Ristića, sitihove rok klasika koje je preveo Andrić, govoriće glumci Jelica Kovačević, Anđela Krvavac i Miško Rakočević.

 

Svoj jedinstveni projekat Music Master Method predstaviće producent Boris Nikolić, uz pomoć mlade pevačice Marte Jovičić, a inovativni rokerski dizajn naljluđa online prodavnica Poludela Majica.

 

U panel diskusiji na temu "Da li su društveni mediji i rokenrol potrebni jedno drugom" učestvovaće Vukašin Brajić, Jadranka Janković, Jelena Radović, MC Sajsi, Saša Jovanović, ali i mnogi drugi gosti čija su imena zasad tajna.

 

Program će voditi studentkinja glume Dejana Radaković i učenik Artimedija škole Andreja Ignjatović.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA