Na Pravnom fakultetu u Nišu predstavljen unapređen sajt pravno-informacionog sistema Republike Srbije!

Na okruglom stolu naglašene su i dodatne prednosti ove baze – njeno korišćenje prilagođeno je je slabovidim osobama, a pregled svih dokumenata omogućen je na mobilnim telefonima i drugim prenosnim uređajima

  • 0

Danas je, u organizaciji Javnog preduzeća Službeni glasnik na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu održan okrugli sto na temu "Elektronske pravne baze", na kome su učestvovali Dobrosav Milovanović, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa katedre za upravno pravo i Boris Petrović, direktor Sektora za službena izdanja u JP Službeni glasnik.

 

Prisutni su razgovarali o postojećim pravnim elektronskim bazama i mogućnostima njihovog unapređenja, a učesnicima je predstavljena i nova, unapređena verzija sajta Pravno-informacionog sistema Republike Srbije (www.pravno-informacioni- sistem.rs), čije je vođenje, kao delatnosti od opšteg interesa, povereno Službenom glasniku.

 

- Pravno-informacioni sistem Republike Srbije predstavlja najveću pravnu bazu u Srbiji i jedina sadrži važeće i zvanične zakone i druge propise u izvornom i tačnom obliku uz mogućnost jednostavnog praćenja izmena i dopuna. Dodatna pogodnost je to što su svi važeći propisi besplatni za svakog korisnika interneta. Osim toga, baza je lako i brzo pretraživa, budući da korisnici na jednom mestu mogu pronaći sve brojeve "Službenog glasnika RS", arhivu službenih glasila, usklađenu sudsku praksu koja počiva na merodavnim odlukama, komentare i tumačenja zakona, različite evropske direktive i zakone, kao i presude i objašnjenja Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu -  izjavio je profesor Milovanović.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Na okruglom stolu naglašene su i dodatne prednosti ove baze – njeno korišćenje prilagođeno je je slabovidim osobama, a pregled svih dokumenata omogućen je na mobilnim telefonima i drugim prenosnim uređajima.

 

Pravno-informacioni sistem Republike Srbije uspostavljen je 1. januara 2014. na osnovu Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata.

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA