≫ 

Silikonska dolina više nije centar sveta za lov na talente. Ovo su nova mesta koja cvetaju po razvoju biznisa

Istraživanjem obhvaćeno 10.000 startap kompanija i njihovh 500 partnerskih kompanija

  • 0

Silikonska dolina već decenijama važi za centar razvoja startapova i tehnologije, i predstavlja centar sveta u ovim poslovnim oblastima, međutim mnogi gradovi sveta opasno su se približili i prete da zasene slavu Silikonske doline blizu San Franciska.

 

Pravi lideri se ne plaše da koriste ove fraze i to rade često

 

Foto: Wikipedia/Joe Ravi

Foto: Wikipedia/Joe Ravi

 

Izveštaj koji je napravio Global Startup Ecosystem rangirao je gradove širom sveta po njihovom razvoju i mogućnostima u blasti poslovnih prilika. Silikonska dolina i dalje drži prvo mesto, a odmah za njom je Njujork, London, Peking, Boston i Tel Aviv. Ceo spisak zemalja možete pogledati OVDE.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

Izveštaj je napisan na 150 stranica i baziran je na istraživanjima vršenim nekoliko godina u okviru kojeg je obhvaćeno 10.000 startap kompanija i njihovh 500 partnerskih kompanija.

 

Ovo jedinstveno istraživanje ispitalo je na koji način se gradovi razvijaju, kako omogućavaju startap komapnijama da pokrenu posao, na koji način im pomažu da svoj posao održe stabilnim i koje se sve profesije pritom najviše razvijaju.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

Međutim, pored Amerike, koja ima najviše uspešnih gradova u prvih 20, pojavilo se još nekoliko gradova koji upućuju na to da se razvoj biznisa širi i po Evropi ali i Aziji, te da preti da ugrozi slavu Silikonskoj dolini.

 

Tako su se u prvih 20 mesta našli mnogi azijski gradovi poput Pekinga, Šangaja ali i Singapura i Bangalora. U Evropi vodi London, zatim Berlin, Pariz, Stokholm i Amsterdam.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

Kanada ima takođe jako razvijene gradove po pitanju poslovnih mogućnosti za nove i mlade kompanije, a gradovi koji u ovoj državi prednjače su Toronto i Montreal.

 

I Afrika, iako deluje nerazvijeno, našla se na ovoj listi sa svojim gradovima Lagosom i Kejp Taunom, u kojima poslednjih godina pogotovo raste razvoj startapova, piše thenextweb.com.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA