≫ 

Iz dijaspore u Srbiju stiglo 2,7 milijardi evra u 2016. godini

Najviše sredstava došlo je iz Nemačke, Švajcarske, Austrije i Francuske

  • 9

Od dijaspore je u 2016. u Srbiju stiglo 2,7 milijardi evra, što je oko osam odsto bruto domaćeg proizvoda, rečeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije.

Na Kosovo se slilo ove godine POLA MILIJARDE EVRA, niko ne pita OD ČEGA

Najviše sredstava, kao i u prethodnim godinama, došlo je iz Nemačke, Švajcarske, Austrije i Francuske, odnosno iz zemalja u kojima živi i radi veliki deo dijaspore Srbije.

Kako su kazali u centralnoj banci, doznake su tradicionalno jedan od najstabilnijih priliva iz inostranstva u Srbiji i njihov prosečan godišnji priliv u periodu od 2011. do 2015. godine bio je takođe oko 2,7 milijardi evra, odnosno oko 8,2 odsto BDP-a.

Prema ranijim podacima, 23 odsto građana Srbije ima bar jednog člana porodice u inostranstvu, dok 11 odsto ima povremene ili redovne prihode od rođaka iz sveta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Persa

    22. mart 2017 | 16:37

    Hvala im tako ova zemlja opstaje vec godinama mi smo barem trebali da sacuvamo sela i zemlju bunare potoke da kad zatutnji tamo po belom svetu imaju gde da se vrate i oporave od otrovne hrane vazduha i vode da pojedu nesto domace i organsko.Zivi bili svi u dijaspori i vasa deca

  • Pera

    22. mart 2017 | 16:46

    Najjaca fabrika u Srbiji!

  • AVRAM

    22. mart 2017 | 21:20

    Zasto ne pisete koliko putujemo ,primer iz nemacke do srbije kako nas carina maltretira koliko puta nas policija zaustavlja do kuce i koliko cekamo ispred rampe da placamo putarinu samo zato sto lopovi nece da uvedu vinjete ne im se isplati jel tako? zato svake naredne godine bice sve manje onih iz dijaspore koji dolaze u srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA