Policija pobeđuje pirateriju! Preuzet sajt serije.rs, podnete krivične prijave

Krivične prijave podnete su protiv dve osobe zbog sumnjue da su naneli štetu nosiocima autorskih prava

  • 4

Protiv dve osobe podneta je krivična prijava zbog sumnje da su u dužem vremenskom periodu preko internet portala "serije.rs" nezakonito omogućili on-lajn gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli ogromnu finansijsku štetu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) .

Ovo je Beograđanin koji je osumnjičen da je ucenio američke filmadžije: Momčilo je imao i saučesnike! (FOTO)

Beograđanin ucenjivao produkcijske kuće: Tražio im bitkoine u vrednosti od 3 miliona dinara da ne objavi film pre premijere

Krivičnu prijavu u redovnom postupku podnela je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog tužilaštva za visoko tehnološki kriminala.

- Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u koordinaciji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, preuzelo je administratorsku kontrolu nad internet portalom "serije.rs" i na taj način prekinulo nelegalno emitovanje i on-lajn gledanje domaćih i stranih televizijskih serija. Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste administratori internet portala "serije.rs", koji se sumnjiče da su počinili krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, obavila pregled računarske opreme koju su koristili za administraciju portala i privremeno ih oduzela - precizira se u saopštenju MUP-a.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loto

    23. mart 2017 | 13:26

    Umesto da hvatate ove sto valjaju svakakvu robu na crno preko neta vi ste nasli da pocnete od sajta za serije. Raskrinkajte ove sto prodaju fejk patike, oni stete drzavi. Kupuju u Kini ne placaju poreze... izvoze novac...

  • Andrija

    24. mart 2017 | 00:19

    Nikada necete pobediti pirateriju! Zivela piraterija jos milion godina! Slepci jedni.

  • Nislija

    27. mart 2017 | 13:44

    I gde sada da gledam serije? Sve ste sredili u drzavi pa vam ostalo samo da jurite ljude na netu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA