Milion i po dolara humanitarne pomoći stiglo na Kosovo

Organizacija Srpske dijaspore "28. jun" poslao na Kosovo kontejner od 12 metara i 4.95 tona koji sadrži 3,000 pojedinačnih artikala

  • 0

Organizacija Srpske dijaspore "28. jun", koja se bavi političkiim, društvenim i filantropskim funkcijama, objavila je danas  da je 1,5 miliona dolara humanitarne pomoći stiglo u Gračanicu, što je uspešan završetak svetske kampanje "Boj za Kosovo". Ova inicijativa je za devet meseci spojila srpske zajednice širom u trideset zemalja u zajedničkom cilju slanja humanitarne pomoći u otadžbinu.

Kontejner od 12 metara i 4.95 tona koji sadrži 3,000 pojedinačnih artikala trenutno se nalazi na carini, na administrativnoj liniji Srbije i Kosova. Gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović ističe da mu je prioritet nadgledanje bezbedne dostave humanitarne pomoći ljudima kojima je potrebna. On je pozvao predsednika organizacije "28. jun" Filipa Filipija da poseti Gračanicu kako bi mu se lično zahvalio zbog ove akcije.

Gračanički Dom zdravlja takođe je izrazio zahvalnost zbog pomoći koja im  je bila neophodna.

- Dom Zdravlja Gračanica želi da se zahvali organizaciji "28. jun" za donaciju lekova, medicinske opreme, hirurškog materijala i odeće u vrednosti od 1,5 miliona dolara koja je namenjena našoj zdravstvenoj ustanovi. Takođe, zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji - navodi se u saopštenju ove ustanove.

(M. S.)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA