Haotična potera u Banjaluci: Lopovi ukrali automobil, pa sleteli s puta i odmah su uhapšeni

Dok su oni krali, policajci su ih primetili. Potom su se banditi dali u bekstvo

  • 1

Dramatična policijska potera za trojicom begunaca u vozilu, koja se juče u sitne sate odvijala ulicama Banjaluke, okončana je hapšenjem Banjalučanina Tomislava Vrepca (19) i dvojice maloletnika, a koji su zasad osumnjičeni za najmanje tri teške krađe. Oni su, naime, u Ulici srpskih ustanika, u naselju Starčevica, jureći sleteli sa puta, a na automobilu FIAT marea, koji su prethodno ukrali, probijen je karter, i tako su pali u ruke policajaca.

Pali zbog pljačke: Uhapšeno 11 razbojnika koji su harali gradom

Vrebac je odmah uhapšen, a policija je prema maloletnicima postupila u skladu sa zakonskim propisima. Prethodno je ova družina, kako je "Nezavisnim" potvrđeno iz policije, ukrala vozilo preksinoć oko 19:20 u Ulici Jovana Dučića, u krugu "Čajavca".

- Taj automobil zatim je korišćen tokom teške krađe na automatskoj auto-perionici, nedaleko od kružnog toka u banjalučkom naselju Petrićevac - pojašnjavaju iz policije.

Dok su oni krali, policajci su ih primetili. Potom su se banditi dali u bekstvo.

- Zahvaljujući dobro organizovanim i koordinisanim aktivnostima policajaca, sustignuti su u Ulici srpskih ustanika i lišeni slobode - navela je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

I to nije sve. Kako saznajemo, policija je utvrdila da su ovi mladići prethodne večeri izveli tešku krađu i u auto-perionici u naselju Lauš. Spisak onog što su uradili, međutim, mogao bi biti i duži.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

- Tokom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da se navedena lica, zajedno sa drugim maloletnim i punoletnim licima, dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih dela u ranijem periodu, ali sa ciljem zaštite istrage ne možemo iznositi više detalja dok se ne kompletiraju i ne dokumentuju predmeti - kazala je Markanovićeva.

Ukradeno vozilo je nakon završenog uviđaja i uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koje je o svemu obavešteno, vraćeno vlasniku.

Vlasnik vozila Simo Miladinović iz Laktaša u izjavi za "Nezavisne" kaže da je svoj FIAT odšlepao majstoru i da još ne zna kolika je šteta.

- Ni zamisliti nisam mogao da će mi neko ukrasti auto vredan 765 do 1.020 evra - navodi Miladinović.

Ispričao je da radi u jednoj firmi u krugu "Čajavca", te da je preksinoć ostavio vozilo kod firme, a kada se juče ujutru vratio, video je da ga nema, te je pomislio da se neko na njegov račun šali. Međutim...

- Posle sam javio policiji i rečeno mi je da je auto nađen razbijen pod Starčevicom. Probili su karter, izgulili obe strane, razvalili vrata. Ne znam je li i motor zaribao nakon što je iscurelo ulje - naglasio je Miladinović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gavra

    24. mart 2017 | 13:21

    Odmah referendum I da se Federacija odvoji od sitnih I krupnih kriminalaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA