POŽAR IZNAD ZVEČANA LOKALIZOVAN: Gasili i helikopteri Kfora (FOTO)

Požar je zahvatio šumu i nisko rastinje

  • 2

Požar koji je sinoć zahvatio brdo Sokolica kod Zvečana na severu Kosova je lokalizovan, a u gašenju požara pored vatrogasaca danas su učestvovali i helikopteri Kfora.

POŽAR U PODGORICI: Jedna osoba poginula, ima i povređenih

Požar je zahvatio šumu i nisko rastinje. U podnožju ovog brda je naselje Rudare, a iznad su i selo Boljetin i srednjovekovni manastir Sokolica.

Iz Kfora je večeras saopšteno da je od 21:00 sati u petak Kfor angažovan na pružanju podrške lokalnim zajednicima u gašenju požara.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Tri helikoptera, koji pripadaju kontigentima SAD-a i Švajcarske, izveli su preko 60 naleta, koji su na zemlji koordinisani od strane pripadnika KFOR-ovog Združenog regionalnog odreda Sever (JRD(n)) u tesnoj saradnji sa lokalnim vlastima i Vatrogasnom brigadom iz Mitrovice.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Visoki nivo profesionalizma, posvećenosti i predanosti svih učesnika u ovoj operaciji su osigurali zaštitu manastira i uspešan ishod ove kompleksne aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA