NOVI PROTESTI U RUMUNIJI: Marš predvode pravoslavni sveštenici

Bivši komunistički diktator Nikolae Čaušesku zabranio je abortuse i kontrolu rađanja 1968. u pokušaju da poveća broj stanovnika Rumunije, a abortusi su legalizovani 1990. nakon što je on svrgnut sa vlasti i pogubljen 1989. godine

  • 2

Nekoliko hiljada ljudi, među kojima i pravoslavni sveštenici, marširali su danas Bukureštom i drugim gradovima Rumunije kako bi izrazili protivljenje abortusu i podršku porodičnom životu.

Srećan ti rođendan, EU: Evropa na nogama, hiljade protiv "velike prevare EU" protiv hiljada koje pevaju i slave (FOTO) (VIDEO)

Članovi grupa koje se protive abortusu okupili su se u parku u južnom delu Bukurešta, a potom su marširali uzvikujući slogane kao što su "Život!", i noseći balone u boji sa porukama poput "Svako dete je anđeo koji dolazi na svet" i "Žene zaslužuju više od abortusa", prenosi AP.

Fondacija "ProVita" tvrdi da se oko 210 abortusa obavi svakog dana u Rumuniji, navodi američka agencija uz napomenu da su abortusi legalni do 14. nedelje trudnoće.

Bivši komunistički diktator Nikolae Čaušesku zabranio je abortuse i kontrolu rađanja 1968. u pokušaju da poveća broj stanovnika Rumunije, a abortusi su legalizovani 1990. nakon što je on svrgnut sa vlasti i pogubljen 1989. godine, podseća AP.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prorok Stalin

    26. mart 2017 | 08:38

    Ček i odjednom svi komunista diktarori a šta su vaše demokrate?

  • ATIMUS

    26. mart 2017 | 21:55

    Ako je pop srbin eto rumunima nova revolucija i tumbanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA